Home

Ben je toe aan een nieuw interieur? Om het hele huis te verbouwen is natuurlijk een drastische keuze. Maar er zijn andere manieren waardoor je heel eenvoudig je huis een nieuwe look geeft zonder er veel voor te doen. In dit artikel delen we daarom inspiratie voor in huis, en met deze tips wordt het een fluitje van een cent om je huis een geheel nieuwe sfeer te geven!

Inspiratie voor in huis: een sfeervolle woonkamer

We beginnen bij de belangrijkste kamer van het huis; de woonkamer. Als je deze ruimte een nieuwe look wilt geven, is het belangrijk om als eerste alle spullen een plekje te geven. Hou je van boeken lezen, en is jouw woonkamer daardoor altijd bezaaid met boeken? Dan is het een goed idee om een mooi plekje te creëren voor deze boeken. Je kunt een boekenkast aanschaffen, maar ook een wandplank of een leuke set manden zal zeer geschikt zijn om je favoriete boeken in op te bergen. Zie je in jouw woonkamer overal laders en kabels liggen? Werk deze kabels dan weg, en geef laders een eigen plekje. Zo kun je bijvoorbeeld manden ophangen aan de muur waar je makkelijk je laders in terug zult vinden, en zo wordt het ook makkelijker voor jou om ze daarna weer veilig op te bergen.

                          Laat je inspireren voor het mooiste behang

Als je eenmaal voor alle prulletjes een plekje hebt gemaakt, kun je verder naar het decoreren van de kamer. Dit doe je door te beginnen met een van de belangrijkste items van de woonkamer; de banken. Vind je je banken niet meer mooi? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om ze te bedekken met een nieuwe stof zoals een grand foulard. Een grand foulard is uitermate geschikt om je bank een nieuw jasje te geven, en daarmee krijgt je woonkamer een geheel nieuwe uitstraling. Vul dit verder aan met kussens met verschillende kleuren en motieven, en zo zal je zitgedeelte een lust voor het oog worden. Heb je nog meer inspiratie voor in huis nodig? Ook de tafel kun je decoreren met plantjes, kaarsenhouders, en andere decoratieve items die bij jou passen. Als je misschien nog last hebt van een kale muur, kun je ervoor kiezen om hier een mooie poster op te hangen, of een combinatie van verschillende posters verwerkt in lijsten. Belangrijk is dat je in de kamer één of twee basiskleuren verwerkt, en de kleuren van de accessoires hier goed bij passen. Als je bijvoorbeeld ervoor kiest om de bank te decoreren met blauwe en groene kussens, zorg er dan voor dat de andere accessoires hier ook goed bij passen, en de kleuren niet met elkaar vloeken. Om de sfeer af te maken kun je er ook voor kiezen om een geurverspreider in huis te gebruiken. De geur die je ruikt in huis heeft namelijk ook veel effect op de sfeer. Je kunt gebruik maken van geurolie in een geurbrander, maar ook wierook of geurkaarsen zijn erg gewild.

Een rustgevende slaapkamer

Deze kamer is bedoelt om te rusten, en bij te komen van de alledaagse drukte. Het is dan ook gepast om te kiezen voor een rustgevende sfeer, zodat je in deze kamer optimaal tot rust zult komen. Dit doe je door te kiezen voor rustgevende kleuren die we veel terug vinden in de natuur, zoals groen, blauw, bruin, en beige. Felle kleuren zoals geel en oranje kunnen heel mooi zijn, maar zijn niet geschikt voor in de slaapkamer. Als je een mooi contrast wilt creëren in de slaapkamer, kun je ervoor kiezen om de muur achter het bed een nieuwe kleur te geven. Kleuren als donker turquoise of donkerpaars zullen het heel goed doen achter het bed. Om het allemaal wat te breken kun je het bed voorzien van een rustige kleur dekbedovertrek zoals wit of gebroken wit, dit geeft tevens een luxe uitstraling. De nachtkastjes kun je voorzien van leuke bijpassende accessoires, zoals een plateau met kaarsenhouders en kaarsen die overeenkomen met de kleuren van de kamer. Ook hier kun je ervoor kiezen om de muur op te vullen met een mooi schilderij of een ingelijste poster. Maar wat ook heel leuk is, is om open kastjes op te hangen aan de muur, met hierin jouw favoriete decoraties. Zo krijgen jouw favoriete spulletjes een speciaal plekje, waar je elke ochtend aan herinnert zult worden als je wakker wordt. Kies voor schapenvachten als tapijtjes naast het bed om het geheel extra gezellig te maken, en je zult een rustgevende maar gezellige slaapkamer als resultaat hebben!

Inspiratie in huisZorg voor een sfeer in huis die bij jou past!

 

We hebben twee verschillende ruimtes in het specifiek behandeld, maar deze tips zijn over het algemeen ook te gebruiken in andere ruimtes van het huis. Het belangrijkste is dat je in elke ruimte voor al je spulletjes een plekje vindt. Als je dit hebt bereikt, is het makkelijk om decoratieve items uit te kiezen die bij jou passen, en daarmee de ruimte helemaal naar eigen smaak en voorkeur in te richten. Zo creëer je jouw eigen kunstwerk!