Badkamer
Inrichting

Een nieuwe badkamer

De badkamer vernieuwen is niet iets wat je jaarlijks doet, hij moet lange tijd meegaan en dus is een gedegen voorbereiding niet overbodig. Allereerst is de stijl belangrijk, kies je voor een landelijke stijl of juist voor strak zwart/wit/grijs? Vervolgens moet je nadenken over de keus van de vloer, de wanden en de verlichting. Ook niet onbelangrijk, ga je voor een bad of douche, of beide? Een hoop om over na te denken, de volgende tips helpen je bij het maken van een keuze.

Vloer

Bij de keuze van de badkamer vloertegels is het goed te letten op het formaat tegels ten opzichte van de grootte van de badkamer. Een grote badkamer leent zich voor een ruimtelijke aankleding met bijpassende vloertegels terwijl je in een kleine badkamer beter badkamertegels kunt gebruiken voor een groter ruimtelijk effect. Voor een goed advies en een breed assortiment kun je terecht bij Wolterink, een specialist op het gebied van onder andere badkamertegels. 

Wanden

De wanden van je badkamer kun je op verschillende manieren afwerken maar wat past bij jou? Muurtegels & strips zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor het afwerken van je badkamer, ze zijn waterdicht en kunnen makkelijk schoon gehouden worden. Ook kun je kiezen voor zelliges, dit zijn handgemaakte Marokkaanse klei tegeltjes die, doordat ze handgemaakt zijn, allemaal uniek zijn, Geen enkele is hetzelfde, dit zie je terug in de glans en de dikte van de tegel. Ook natuurlijk pleistermateriaal op basis van kalk wordt veel gebruikt voor de afwerking van badkamer wanden. Het afwerken van dit product, tadelakt, is een tijdrovende klus en het is geen goedkope wandafwerking. Een wat goedkoper alternatief voor tadelakt is betonstuc, waterdicht pleistermateriaal op basis van cement en kunsthars. 

Een badkamer
Een badkamer

Verlichting

De verlichting badkamers is vaak een ondergeschoven kindje maar dit is niet terecht, verlichting is juist heel belangrijk in de badkamer  al is het alleen maar om de juiste sfeer te creëren. Goede badkamerverlichting kan je badkamer groter en uitnodigender doen lijken terwijl verkeerde verlichting juist zorgt voor krap en onaantrekkelijk. Je kunt kiezen uit verschillende soorten verlichting voor je badkamer zoals, plafondlampen, kroonluchters, spotjes en wandverlichting.

Meubels

Badkamermeubels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Zo is er de landelijke stijl, de scandinavische stijl maar ook kun je kiezen voor houten meubels, strak zwart/wit of een combinatie van een aantal stijlen. Zo hoeft landelijk niet ouderwets te zijn met een houten meubel en een mooie waskom, kies hierbij voor natuurstenen tegels om de natuur binnen te halen en vergeet niet het gebruik van planten. Kies je voor een strakke uitstraling dan nog kun je natuurlijke materialen gebruiken als aanvulling om op die manier warmte te creëren. 

Accessoires

Tot slot kun je je eigen stempel op de badkamer drukken door middel van het gebruiken van accessoires. Denk hierbij aan een mooie kleur handdoeken, passend bij de inrichting van je badkamer maar ook rieten manden of houten bakjes geven het gewenste sfeer effect.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *