Stijlvolle inrichting
Wonen

Hoe kun je je woning stijlvol inrichten?

Wanneer je net verhuisd bent naar een nieuwe woning, wil je deze natuurlijk helemaal naar jouw smaak inrichten. Dit kan betekenen dat je sommige items meeneemt vanuit je oude woning, maar het kan ook voorkomen dat je juist nieuwe spullen aanschaft. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van nieuwe meubels en decoratie? Hoe zorg je ervoor dat alles wat je koopt een mooi geheel vormt? En welke kleuren passen bijvoorbeeld mooi bij elkaar? Het is bijvoorbeeld fijn als de eettafel en stoelen die je hebt uitgekozen passen bij de gordijnen en de kleur op de muren van de eetkamer. Een goede manier om inspiratie op te doen is door online te zoeken, bijvoorbeeld op de website van Dimehouse. In deze blog worden meer tips gegeven over hoe je jouw nieuwe woning op een stijlvolle manier kunt inrichten, zodat het één geheel vormt.

Maak mooie kleurencombinaties

Voordat je nieuwe meubels gaat aanschaffen, is het verstandig om na te denken over welke kleuren je wilt gebruiken voor je meubels en op de muren. Het is belangrijk om te bedenken of de gekozen kleuren goed bij elkaar passen. Sommige kleuren kunnen bijvoorbeeld heel mooi zijn, maar niet goed bij elkaar passen. Wanneer je bijvoorbeeld blauwe eetkamerstoelen wilt, is het handig om van tevoren te kijken welke kleur eettafel hier goed bij zou kunnen passen. Een andere manier om inspiratie op te doen is door een woonwinkel te bezoeken en te kijken naar de showrooms. In dergelijke winkels kun je vaak gratis advies krijgen en kan er zelfs een digitale tekening van jouw ideale eetkamer worden gemaakt, zodat je een goed beeld krijgt van hoe de kleuren die je hebt gekozen bij elkaar passen.

Inrichting stijlvol
Inrichting stijlvol

Geld besparen op je inrichting 

Een stijlvolle inrichting hoeft gelukkig niet per se duur te zijn, omdat het leven al duur genoeg is. Woon- en webwinkels bieden vaak meubelen in verschillende prijscategorieën aan, waardoor het mogelijk is om goedkopere en duurdere items te combineren. In een fysieke winkel kun je aangeven wat jouw budget is, zodat het advies over meubels wordt aangepast aan items die binnen jouw budget passen. Bovendien is het verstandig om goed in de gaten te houden wanneer de uitverkoop plaatsvindt, omdat veel winkels dan hoge kortingen geven. Dit kan aanzienlijk geld besparen.

Beperk je tot een bepaalde stijl

Wanneer je het belangrijk vindt dat jouw meubels goed bij elkaar passen, kun je ervoor kiezen om meubels in een specifieke stijl te kopen. Zo is bijvoorbeeld de industriële stijl gebaseerd op oude schoolgebouwen en fabrieken. Deze stijl geeft jouw kamer een robuuste en stoere uitstraling. Daarnaast kun je kiezen voor een retro interieur, waarbij veel ronde vormen, warme kleuren en prints worden gebruikt. Ook een vintage interieur is tegenwoordig populair. Deze stijl kan worden gecreëerd door een combinatie van tweedehands meubels in natuurtinten te gebruiken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *