Lege woonkamer
Wonen

3 tips om je woning een moderne look te geven

Huizen met een moderne look aan de binnenkant zijn de afgelopen tijd enorm in populariteit gestegen. Hoe je van jouw huis een modern paradijs maakt, lees je in dit artikel. Klik hier voor inspiratie op het gebied van meubels.

Breng technologie in je huis

Een van de dingen die mij als eerste te binnen schieten, en iets wat vaak over het hoofd wordt gezien door mensen, is het implementeren van technologie in je huis. Bijvoorbeeld met een slimme thermostaat, of met een slimme deurbel. Een ander idee is om een speaker of ander systeem waarop je Google Assistent of Siri kunt installeren, neer te zetten. En dan begint de lol pas net. Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je ervoor zorgen dat jouw deurbel, lampen, zonneschermen en andere dingen in je huis, met spraak bediend kunnen worden. Een moderne keuken heeft ook veel effect.

Teak salontafel, of toch glas? Zorg dat het matcht!

Wat veel verschil maakt als je jouw woning wat moderner wil laten voelen, is de inrichting van je huis. Voor een moderne inrichting kan ik je als tip meegeven: ga voor strakke meubels in passende kleuren. Ik ben zelf groot van teak, wat een frisse look geeft ten opzichte van veel andere houtsoorten, bijvoorbeeld deze teak salontafel. Ook glazen meubels kunnen erg modern ogen. Zorg er in ieder geval voor dat de verschillende meubels met elkaar matchen, en ook met de vloer en andere elementen in je huis. Houd het strak en fris, dat is het voornaamste.

Moderne woonkamer
Moderne woonkamer

Het creëren van open ruimte

Niets oogt zo modern als een huis met open ruimte. Ik vind dat zelf misschien wel het belangrijkste als je jouw woning een moderne look en feel wil geven. Huizen met veel rommel en spullen overal, hebben gewoon niet die strakke look en feel waar je naar op zoek bent. Probeer met name de woonkamer en keuken vrij te houden van rotzooi en van spullen die niet netjes liggen opgeborgen. Dit maakt een veel groter verschil dan je zou denken. Je spullen kun je kwijt in kasten en bergruimtes.

Het gebruik van kleuren

Met bovenstaande tips kun je al heel goed aan de slag. Toch is er nog iets wat ik je wil meegeven: het gebruik van kleur. In moderne woningen wordt kleur spaarzaam gebruikt, maar het heeft wel een duidelijk doel: om de ruimte mooi uit te laten komen. Vaak wordt er een lichte, felle kleur gebruikt, en blijft het voor de rest vrij neutraal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *