Inrichting

4 tips om jouw kleine woonkamer groter te doen lijken

Niet iedereen is gezegend met een grote woonkamer. Gelukkig hoeft dit geen nadeel te zijn. Integendeel zelfs. Een kleine woonkamer vraagt gewoon om net wat meer aandacht. Belangrijk is dat je weet hoe je de ruimte optisch groter kunt laten lijken. De juiste inrichting en goed gebruik van accessoires kunnen al wonderen doen voor de ruimte. Ben jij de trotse eigenaar van een kleine woonkamer, maar kan je wel wat hulp gebruiken bij de inrichting? Maak dan gebruik van de volgende vier handige tips. 

Kies voor een zwevend tv-meubel 


In veel woonkamers vormt de televisie het centrale middelpunt. Helaas neemt deze ook veel ruimte in beslag. Mede doordat er ook vaak een groot tv-meubel nodig is. Gelukkig is hier een oplossing voor. Zwevende tv meubels zijn tegenwoordig namelijk helemaal in en niet zonder reden. Deze meubels bieden niet alleen tal van voordelen, maar zijn ook nog eens de perfecte keuze voor een krappe ruimte. Doordat het meubel niet onnodig op de grond staat, creëer je een open en ruimtelijk gevoel in de woonkamer. Hierdoor voelt de ruimte groter aan. 

Lichte kleuren 


Lichte kleuren zijn onmisbaar wanneer de ruimte niet al te groot is. Probeer de basis van de ruimte dus zo licht mogelijk te houden. Vind je enkel lichte kleuren toch wat te steriel? Probeer dan wat extra ruimte te creëren door accessoires in een warme kleur toe te voegen. Zo behoud je het ruimtelijke gevoel en creëer je extra sfeer. Wil je toch graag een donkere kleur aan de muren in een kleine ruimte? Laat je dan adviseren door een schilder en verf in elk geval zeker niet de hele ruimte in dezelfde kleur. 

zwevende tv meubels

Maak gebruik van multifunctionele meubels 


Er zijn tegenwoordig ongelooflijk veel verschillende multifunctionele meubels verkrijgbaar. Deze zijn een absolute aanwinst in een kleine ruimte. Dit zijn meubels die verschillende functies kunnen vervullen. Een welbekend voorbeeld is de slaapbank. Deze bank kan in de avond worden omgetoverd tot bed, maar overdag als bank worden ingezet. Ideaal voor bijvoorbeeld een kleine studentenkamer. 

 

In de woonkamer kun je bijvoorbeeld denken aan een krukje dat ook als bijzettafel kan worden gebruikt of een salontafel met extra veel opbergruimte, zodat extra kasten niet meer nodig zijn. Dankzij multifunctionele meubels heb je minder extra opbergers nodig en kun je toe met een kleine hoeveelheid meubels. Daardoor hoeft het aan wooncomfort niet te ontbreken en geniet je van alles wat je nodig hebt om te genieten van jouw woning. 

De juiste raambekleding 

 

In een kleine woonkamer wil je zoveel mogelijk daglicht naar binnen halen. Hoe meer daglicht, hoe ruimer de kamer lijkt. De juiste raambekleding is dan ook van essentieel belang. Kies bij voorkeur voor raambekleding waarmee de privacy niet in geding komt, maar waarmee je je niet hoeft te verschuilen achter donkere gordijnen. Kies voor lichte, multifunctionele raambekleding. Laat je eventueel adviseren door een specialist, zodat je zeker weet dat de raambekleding aan alle wensen voldoet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *