Inspiratie voor de slaapkamer

De slaapkamer is de plek in huis waar jij na een lange dag heerlijk tot rust kunt komen. Een goed ingerichte slaapkamer kan jouw ontspanningsmoment daardoor ook ultiem maken. Is jouw slaapkamer wel toe aan make-over? Laat een frisse wind waaien door jouw slaapkamer aan de hand van de volgende slaapkamer inspiratie. Zo kun jij ook iedere avond neerploffen in een prachtige en rustgevende slaapkamer.

Doe inspiratie op voor de slaapkamer

Wat is de beste tip voor slaapkamer inspiratie? Het klinkt wellicht wat vreemd, maar dat is het opdoen van inspiratie zelf! Voorkom dat jouw slaapkamer tijdens de make-over een ratjetoe wordt van verschillende stijlen en kleuren. Ga er eens goed voor zitten en doe inspiratie op voor de slaapkamer uit tijdschriften, winkels en online. Welke stijl vind jij mooi en welke kleuren en accenten wil je terug laten komen in jouw slaapkamer? Zorg dat je een duidelijk einddoel voor ogen hebt. Zo wordt jouw slaapkamer uiteindelijk één geheel.

Fris kleurtje of velletje behang

De muren doen veel voor de sfeer van jouw slaapkamer. Je kunt letterlijk alles hetzelfde houden en alleen de muren aanpakken en je hebt al een compleet nieuwe slaapkamer. Wil je weer eens wat anders? Begin dan met de kleur op de muur. In de slaapkamer passen over het algemeen het beste lichte en subtiele kleuren. Zo houd je de kamer rustig en sereen. Kies voor een kleur waar je makkelijk mee kunt combineren en stylen. Tegenwoordig is behang ook weer helemaal terug van weggeweest in de slaapkamer. Dit hoeft niet alle muren van de slaapkamer te benutten, maar slechts enkel de muur achter het bed. Dit geeft de slaapkamer een stijlvolle uitstraling.

kleuren in de slaapkamer
kleuren in de slaapkamer

Slaapkamerinspiratie: Beddengoed

Een nieuwe slaapkamer realiseren? Doe dan ook jouw oude beddengoed de deur uit. Een nieuwe beddenset geeft jouw slaapkamer een nieuwe en frisse uitstraling. Kies voor kwaliteit want met beddengoed doe je vaak jaren!

Kussens en dekens

Wil jij iedere avond de luxe ervaren van een hotel? Maak jouw kamer dan hotelproof met extra (sier)kussens en dekens. Het is een kleine moeite om ’s ochtends jouw bed op te maken met een aantal extra kussens aan het hoofdeinde en een mooie sierdeken aan het voeteneinde. Zo kom je iedere avond thuis in een prachtige slaapkamer dat lijkt op een hotelkamer!

Kussens en deken inspiratie voor de slaapkamer
Kussens en deken inspiratie voor de slaapkamer

Planten

Planten zijn vandaag de dag helemaal in! Het is een woontrend dat verder gaat dan de woonkamer. Planten kunnen jouw slaapkamer extra opfleuren. Ook wanneer je geen groene vingers hebt, kun je de ‘urban jungle’ stijl voortzetten in de slaapkamer. Vandaag de dag zijn veel kunstplanten namelijk niet te onderscheiden van ‘echte’ planten. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor cactussen of vetplanten. Deze hebben nauwelijks onderhoud nodig, maar geven jouw slaapkamer wel dit heerlijke natuurlijke effect. Kamerplanten zijn niet alleen esthetisch een goede optie, ook geven planten extra zuurstof af. Hierdoor heeft jouw kamer altijd een fris en fijn gevoel.

Gordijnen

Geef jouw slaapkamer een nieuwe uitstraling met nieuwe gordijnen. Kies voor gordijnen die zowel al het licht van buiten blokkeren, maar ook voor gordijnen die een lichte en rustgevend gevoel geven aan de ruimte. Kies liever voor gordijnen in lichte tinten en geef jouw slaapkamer een extra luxe uitstraling met dubbele gordijnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van kanten gordijnen in combinatie met gordijnen van een stevige stof? Dit geeft een romantisch gevoel aan jouw slaapkamer.

Geur

Niet alleen jouw ogen willen wat, ook geur kan een slaapkamer extra fijn laten aanvoelen. Je kunt de geur van slaapkamer eenvoudig reguleren door bijvoorbeeld een speciaal wasmiddel te gebruiken voor het beddengoed of een geurkaars naast het bed te plaatsen. Kies het liefste voor kalmerende geuren. Deze ruiken niet alleen fijn, ze helpen jou ook met het slapengaan. Lavendel staat bijvoorbeeld bekend om de rustgevende werking. Je kunt een geurkaars met lavendelgeur aanschaffen, maar ook verse lavendel onder jouw kussen leggen. Zo droom je iedere avond heerlijk weg met een fijne lavendelgeur.

Wil jij ook iedere avond wegdromen in een heerlijke slaapkamer? Doe inspiratie op en sla op wat jij mooi vind aan slaapkamers. Zo kun je jouw droomslaapkamer eenvoudig samenstellen. Kies voor lichte tinten, comfort en vergeet ook de geur niet. Zo slaap jij iedere avond met het gevoel dat je in een luxe hotelkamer slaapt.