Inspiratie voor de badkamer

De badkamer is een heerlijke plek in je woning. Echt een ruimte waar je alle aandacht kunt hebben voor jezelf. Een maskertje, even scrubben, je favoriete olie in bad en heerlijk weg doezelen. Ook kinderen spelen vaak graag in bad. Zoek je naar inspiratie voor de badkamer? Ga je verhuizen en moet deze ruimte vervangen worden? Of wil je in je eigen huis een andere badkamer? Het kan natuurlijk ook dat je het grootste gedeelte van de badkamer laat zoals hij is, maar dat je een aantal details wilt veranderen. Leuke tips voor als je inspiratie voor de badkamer nodig hebt:

Kies je eigen stijl

Als je helemaal een nieuwe badkamer krijgt is dit natuurlijk het makkelijkst. Dan ga je naar een showroom en je kijkt welke badkamer je het meeste aanspreekt. Of je nu houdt van landelijk, klassiek of modern, er is zeker een badkamer in jouw stijl te vinden. Wil je alleen een aantal kleinere dingen in de badkamer veranderen, dan speelt jouw eigen smaak en voorkeur ook een grote rol. Wil je de badkamer meer in landelijke stijl inrichten? Kijk dan eens in een leuk woontijdschrift. Misschien kies je voor een bepaalde kleur. Je neemt dan de badhanddoeken, de tandenborstelhouder, een paar kaarsjes en andere items allemaal in dezelfde kleur.

Functioneel

Hoe leuk een mooie badkamer ook is, het praktische oogpunt moet ook niet vergeten worden. Bij inspiratie voor de badkamer kijk je al snel naar het mooie, maar is het ook handig? Wat zijn de hoofdgebruikers? Hebben jullie nog kleine kinderen? Het is wel handig als ze, met of zonder opstapje, bij de wastafel kunnen. Hoeveel kastjes wil je? Berg je alles op in de badkamer zelf? Waar hang je de spiegel zodat iedereen er goed gebruik van kan maken?

Netjes en opgeruimd

Heb je een prachtige badkamer en is het er altijd een chaos? Slingert het speelgoed van de kinderen rond? Ligt er veel rommel bovenop het kastje? Dat is echt jammer van zo’n mooie ruimte waar je juist tot rust moet kunnen komen. Zeker als je een kleine badkamer hebt is dit een aandachtspunt. Die is natuurlijk al snel vol. Probeer losse spulletjes daarom zoveel mogelijk op te ruimen. Kies in een kleine ruimte ook het liefst voor lichte kleuren. Er zijn bijvoorbeeld ook ruimtebesparende maatregelen mogelijk. Neem bijvoorbeeld een spiegelkastje. Dan heb je een spiegel en daarachter kun je ook meteen je toiletspullen opbergen.

Mooie handdoekenrekken

Als je hele mooie handdoeken hebt mogen die natuurlijk wel gezien worden. Zeker als ze belangrijk zijn om wat kleur in de badkamer aan te brengen. Er zijn echt prachtige handdoekrekken verkrijgbaar. Je kunt de handdoeken overigens ook oprollen en ergens mooi neerleggen voor decoratie. Je zou ook verwarmingselementen kunnen kiezen waarop de handdoeken kunnen hangen. Dat is handig als ze na het douchen moeten drogen.

wat voor handdoekenrek gebruik jij
wat voor handdoekenrek gebruik jij

Maak je eigen spa

Heerlijk een dagje naar de sauna. Maar helaas lang niet gratis. Natuurlijk prima om af en toe te doen, maar voor de meeste mensen zeker niet elke week. Waarom zou je geen eigen spa maken in je badkamer? Kies de verzorgingsproducten die je fijn vindt en zet ze in de badkamer. Of doe alles bij elkaar in een mandje, zodat je het zo kunt pakken. Neem een hamamdoek om je mee af te drogen. Natuurlijk zorg je voor geurende kaarsen. Wat denk je van eucalyptus aan een douchestang? Of je zet een of meer groene planten neer in de badkamer. Een muziekje maakt het geheel helemaal af. Zo heb jij gewoon je eigen sauna.

badkamerinspiratie - maak je eigen spa
badkamerinspiratie – maak je eigen spa

Badplankje

Ook een handige tip als je zoekt naar inspiratie voor de badkamer. Als je heerlijk in het warme water ligt is het heel vervelend wanneer je eruit moet. Lig je net lekker en bedenk je dat je nog iets nodig hebt. Regel anders een praktisch badplankje. Je bevestigt dat op het bad. Alles wat je nodig hebt zet je erop en je kunt heerlijk blijven liggen terwijl je alles binnen handbereik hebt. Wat denk je van een lekker kopje thee en een bakje met chocolaatjes? Niet te lang wachten met opeten natuurlijk, want anders zijn ze gesmolten.