Inspiratie voor de tuin

Ben jij ook een echte tuinliefhebber? Ontspan je nergens beter dan in je eigen bloementuin? Het is heerlijk om met je handen in de aarde te wroeten. Natuurlijk kan het ook dat jij de tuin meer ziet als een plek om te relaxen. Een onderhoudsvrije tuin en dan lekker met een goed boek en een glas wijn op het nieuwe tuinset. Zoek je inspiratie voor de tuin? Doe je winst met deze leuke en handige tips.

Overweeg een blokhut

Steeds meer tuinen zijn een blokhut rijk. Zo’n 25 jaar geleden was het nog een uitzondering als je een extra houten ruimte in je tuin had. Of het was gewoon een schuur. Nu is het inmiddels heel normaal voor de meeste mensen. Overweeg jij ook een blokhut aan te schaffen? Het leuke is dat je hem voor ontzettend veel doeleinden kunt gebruiken. Hij is precies te maken zoals jij hem wilt. De afmeting is natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van je tuin en van je wensen. Ga je hem gebruiken als hobbyruimte of wordt het een speelruimte voor de kinderen? Kom jij altijd schromelijk opbergruimte te kort in je woning? Dan zou je ook daar de blokhut voor kunnen gebruiken. Of als tweede woonkamer, of als gastenverblijf, je ziet de mogelijkheden zijn eindeloos.

Tuinmeubels

Als je inspiratie voor de tuin zoekt, denk je wellicht ook na over de tuinmeubelen. Volg je het liefst de laatste trends? Er is tegenwoordig veel aandacht voor duurzaamheid. Er wordt dan ook vaak gebruik gemaakt van hoogwaardig materiaal. Dit heeft ook nog een andere reden. Voor tropische dagen en veel zonuren hoeven we geen vliegreizen meer te maken. Ook in Nederland kunnen we steeds vaker en steeds langer buiten zitten. Brengen we meer tijd door in onze tuin, dan moeten ook de tuinmeubelen aandacht krijgen. Kies jij ook voor duurzaamheid, zodat ze lang meegaan? Als je echt iets fijns zoekt, kun je kiezen voor een mooi loungesets. Eet je vaak buiten, dan is het prettig als je er een grote tafel bij hebt. Het buitenleven is belangrijk. Daarom zoek je vast en zeker naar inspiratie voor de tuin. Houd jij ook van een natuurlijke look? Dat is helemaal de nieuwste trend. Kies dan bijvoorbeeld voor bamboe, teakhout of rotan. Die zorgen voor veel sfeer en warmte.

tuinmeubelen waar kies jij voor
tuinmeubelen waar kies jij voor

Een echte bloementuin

Wat kun je daar blij van worden van een prachtige bos bloemen. Wil jij in je tuin ook veel geur en kleur? Kies dan voor een mooie bloementuin. Je helpt hier ook de insecten mee. En als je kiest voor groen en kleur in de tuin, heb je ook minder last van de warmte. Erg leuk is een tuin met wilde bloemen. Dat betekent genieten en je hebt er maar heel weinig onderhoud aan. Je kunt in een bloemenzaak zaad kopen, maar je kunt dit ook gewoon zelf verzamelen. Doe je dat in je eigen omgeving, dan is het bijna gegarandeerd dat de bloemen het goed gaan doen. Je kunt de zaden het beste plukken. Je zaait ze op het juiste moment en aan onkruid stoor je je niet. Wil je echt een mooie wilde bloementuin, dan hoort onkruid er gewoon bij. Geniet van de bloemen die opkomen. Van de vlinders en de andere insecten. Natuurlijk verwen je jezelf af en toe nog eens extra met een heerlijke ruiker voor op je tuintafel.

tuininspiratie - bloementuin
tuininspiratie – bloementuin

Een eigen zwembad

Je wordt ’s morgens wakker. Je ziet een strakblauwe lucht en de temperatuur is al hoog. Wat is er dan heerlijker dan meteen een frisse duik te nemen in je eigen zwembad? Heb jij een redelijk grote tuin? Waarom graaf je dan geen zwembad in? Je zult daar ontzettend veel plezier van hebben. Een zwembad is leuk voor jong en oud. Verkrijgbaar in allerlei maten, vormen en prijsklassen.

Tuinafscheiding

De tuinafscheiding is een belangrijk onderdeel van de tuin. Het doet veel met de uitstraling, maar het zorgt ook voor privacy. Wil je een groene afscheiding of ga je voor een houten schutting? Deze kun je natuurlijk ook mooi laten begroeien. Het kan soms handig zijn om een tuinafscheiding samen met de buren uit te kiezen.