Inspiratie voor de woonkamer

Kun jij wel inspiratie voor de woonkamer gebruiken? Ga je binnenkort verhuizen en ben je nu al allerlei ideetjes aan het verzamelen? Misschien weet je al precies hoe de keuken, de badkamer en de slaapkamers worden ingericht, maar voor de woonkamer zoek je nog inspiratie. Het kan natuurlijk ook dat je niet verhuist, maar gewoon in je huidige woning blijft. Ook dan kun je soms op zoek zijn naar inspiratie.

Inspiratie voor de woonkamer: neutrale tinten voor rust

De woonkamer is een belangrijke plek in je huis. Hier plof je na een lange werkdag neer op de bank. Gezellig bijpraten met familie en vrienden gebeurt ook vaak in deze ruimte. Het is prettig als je hier dan echt tot rust kunt komen. Neutrale tinten helpen daarbij. Natuurlijk kun je voor een combinatie met felle kleuren kiezen. Zeker als je daarvan houdt. Maar als je de basis neutraal houdt, zorg je toch voor rust. Zeker als je zelf nogal chaotisch kunt zijn is dit een hele goede tip. Je kunt bijvoorbeeld een mix maken van wit, beige en grijs.

woonkamerinspiratie - kies voor mooie kleuren
woonkamerinspiratie – kies voor mooie kleuren

Een hoge boekenkast voor extra veel sfeer

Zeker in oude huizen zie je ze vaak, hoge boekenkasten. Als jij in een moderne woning woont en zoekt naar inspiratie voor de woonkamer kan dit ook een goede optie zijn. Het is heel mooi om hem dan echt te laten bouwen van de grond tot aan het plafond. Houd jij ook zo van en suite? Combineer het daar dan zeker mee. Misschien houd je helemaal niet van lezen en heb je geeneens veel boeken. Dat is geen enkel probleem. De boekenkast doet het ook juist heel goed als eyecatcher. Je kunt er natuurlijk van alles in zetten. Denk dan aan vaasjes, souvenirs, fotolijstjes, enz. Zet je wel boeken in de kast, overweeg dan om dezelfde kleuren bij elkaar te zetten. Dat staat mooi en geeft extra veel rust.

Woonkamerinspiratie: woontijdschriften gebruiken

Als je inspiratie voor de woonkamer kan gebruiken zul je vast en zeker woontijdschriften doorbladeren. Helaas zijn deze vaak best prijzig. Vraag daarom bijvoorbeeld of je vriendinnen er nog een aantal hebben liggen. Of leen ze gratis bij de bibliotheek. Koop je nu toch zelf een heel aantal tijdschriften met wooninspiratie, doe ze dan niet weg als je ze uit hebt. Het staat gezellig om ze te bewaren. En het is altijd leuk om ze nog weer eens door te bladeren. Soms krijg je daardoor ineens weer inspiratie voor dat ene lastige hoekje in je woonkamer. Weet je wat ook leuk is als je ze bewaart? Stapel ze eens op. Zeker als je een hele verzameling hebt geeft dat een leuk effect. Je kunt ze zelfs gebruiken als een soort bijzettafeltje. Zet er bijvoorbeeld een fotolijstje, een vaasje met een bloem of een paar kaarsen op. Ben je bang dat de hele stapel omvalt, doe er dan bijvoorbeeld een leren riem omheen. Zo blijven ze netjes bij elkaar en hoef jij niet bang te zijn dat ze omvallen. Wel net zo veilig als je er thee of een paar kaarsen opzet.

Neem een passend bankstel

De bank is toch wel heel belangrijk in de zithoek. Dat is toch het eerste waarop je neerploft? Of houd jij niet van een loungebank? Zit je liever heel actief? Dat zijn belangrijke vragen als je een bank wilt aanschaffen. Wat zijn jouw wensen? Als je die helder hebt, kun je precies die bank kopen waar jij lekker op zit, hangt of ligt. Natuurlijk is de bank prima op te pimpen door middel van kussens en plaids. Een aantal gekleurde plaids maken het extra gezellig, maar ze zijn ook praktisch voor als je het in de winter koud hebt.

kies een passend bankstel
kies een passend bankstel

Raamdecoratie

Raamdecoratie doet heel veel met je woonkamer. Het kan het extra gezellig maken. Kies juist die raamdecoratie die past bij jouw woonstijl. Hoe vervelend vind jij het als voorbijgangers naar binnen kijken? En vind je dat alleen lastig als het avond is of wil je de hele dag geen inkijk? Hoe daar zeker rekening mee als je zoekt naar raamdecoratie.