Wonen

Nieuwe trap kopen, of de oude renoveren?

Veel oude woningen beschikken nog over een oude trap. Het is een afweging die veel bewoners om die reden moeten maken: is het beter een nieuwe trap te kopen, of laat ik de oude trap renoveren? Vaak is de trap namelijk al erg versleten of is de uitstraling totaal verouderd. Gelukkig is er ook binnen het werkgebied van trappen voldoende mogelijk om je een échte keuze te geven: nieuw kopen of de trap renoveren.

Nieuwe trap laten plaatsen 

Kies je voor een geheel nieuwe trap? Dat kan in sommige gevallen best logisch zijn. Met name trappen van 30 jaar of ouder kunnen flinke gebreken gaan vertonen, zelfs zo erg dat het met een uitgebreide renovatie niet eens meer is te herstellen. Daarbij moet je echter wel rekening houden met een intensiever proces van het uitslopen van de trap, en de opbouw en installatie van een nieuwe trap. De kosten liggen doorgaans hoger, maar je ontvangt nog altijd wel een fraai resultaat. 

Trap laten renoveren 

Een traprenovatie is door de jaren heen steeds aantrekkelijker geworden, te meer omdat hierbij veel meer mogelijk is dan voorheen. Je bewaart de authentieke uitstraling van de trap, maar geeft deze wel een flinke make-over. Ook is renovatie mogelijk wanneer je een geheel nieuwe uitstraling wilt geven aan de trap, terwijl de basis nog goed is. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor de trap open of juist dicht te maken, in combinatie met de kinderen die hier gebruik van maken. Bij TopTrap profiteer je van alle mogelijkheden die traprenovatie met zich meebrengt. 

De trap als verbindingsstuk 

Een trap is de centrale plek van je huis. Het is de verbinding tussen de begane grond en de verdieping boven of onder. Twijfel je over je huidige trap? Laat je informeren over de mogelijkheden voor een nieuwe trap, dan wel de renovatie van je bestaande trap. Er is van alles mogelijk.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *