Algemene renovatiewerkzaamheden (1)
Inrichting

Wat zijn de kosten van algemene renovatiewerkzaamheden?

Of je nu net bent verhuisd of juist al tientallen jaren in hetzelfde huis woont, soms zijn de gebruikte materialen in je huis gewoon op. Het hout is rot, het metaal is verroest, de verf is afgebladderd of het stucwerk vertoont flinke scheuren. Wanneer je een van deze, of andere, problemen ervaart, kun je het best kiezen voor algemene renovatiewerkzaamheden. Dit zijn werkzaamheden die eigenlijk in ieder huis wel voorkomen, omdat weinig materialen nu eenmaal echt onverwoestbaar zijn. Spullen slijten en gaan kapot, de vraag is alleen wanneer de grens is bereikt. Maar wat kosten deze algemene renovatiewerkzaamheden eigenlijk? Je leest het in dit blog.

 

Veelvoorkomende algemene renovatiewerkzaamheden

Algemene renovatiewerkzaamheden die regelmatig worden uitgevoerd zijn het vervangen van houten delen, zoals deurstijlen, de deuren zelf, boeidelen en houten vloeren. Hout is een zacht materiaal dat slijtage vertoont. Door het hout te schuren kun je het een nieuw leven geven, maar uiteindelijk loop je toch tegen het einde van de levensduur aan. Het vervangen van boeidelen kost gemiddeld tussen de €60,- en €100,- per meter, maar is uiteraard afhankelijk van het gebruikte materiaal en de expertise die nodig is in jouw specifieke situatie. Het vervangen van een binnendeur kost ongeveer evenveel.

Renovatie huis
De kosten van de renovatie van jouw huis zijn altijd afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

Operatie badkamer en keuken

Veel algemene renovatiewerkzaamheden worden in de badkamer en keuken uitgevoerd. Dit zijn vaak de ruimtes waar persoonlijke voorkeuren van de bewoners het belangrijkst zijn. Bovendien krijgen juist deze functionele ruimtes het zwaar te verduren. Vocht en warmte zorgen ervoor dat het materiaal in de ruimte krimpt en uitzet en mogelijk zelfs beschadigd raakt. Het volledig renoveren van een badkamer kan al vanaf een schamele €3.000,-, maar als je flinke wensen hebt, kan dit zomaar oplopen tot €20.000,-. Hetzelfde geldt voor de renovatie van je keuken, al zijn de marges daar nog groter. Een volledige renovatie kan zomaar €25.000,- kosten.

 

Laat je informeren

Wanneer je veel algemene renovatiewerkzaamheden aan je woning wilt laten uitvoeren, kunnen de kosten behoorlijk oplopen. In dit geval kan iedere besparing je een flink voordeel opleveren. Neem daarom de tijd om een geschikte aannemer te vinden. Vraag meerdere offertes op bij verschillende aannemers en maak op basis daarvan een inschatting van de kosten die je moet betalen. Laat je niet verleiden door het eerste mooie praatje dat je krijgt, maar gebruik je gezond verstand.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *