Een moodboard kun je ook voor je keukeninrichting maken
Inrichting

Moodboard interieur maken

De zomer zorgt er altijd voor dat je weer gaat verlangen naar iets nieuws, iets anders. Behalve dat er een nieuwe garderobe wordt aangeschaft en alles grondig wordt schoongemaakt, is ook het volledig opnieuw inrichten van een kamer een veelgebruikte manier om dat te doen. Voordat echter met zo’n uitgebreid project begonnen kan worden is het belangrijk om goed voor ogen te hebben wat er precies bereikt moet worden. Het beste middel tot dat doel? Maak een moodboard, dat is ook nog eens heel leuk om te doen!

Wensenlijst

Heel belangrijk is om eerst inspiratie op te doen. Zo krijg je een globaal idee wat de stijl en sfeer moeten worden. Dit kan uiteraard met behulp van het internet, maar wees ook niet bang om een leuk idee over te nemen van een kennis of familielid. Print een aantal foto’s van complete interieurs die het best aansluiten bij het beeld dat je hebt. Hierna is het tijd om de eerste beslissingen te nemen. Welke kleuren komen er in aanmerking voor op de muur en wordt dat verf of behang? Welke vloer komt erin, en in welk patroon wordt die gelegd? Probeer in deze fase zoveel mogelijk echte staaltjes te verzamelen en die aan je bord toe te voegen, zo kun je de combinatie van materialen al voor ogen zien.

 

Wat vind je van een moodboard van je kantoor?

Finishing touch

Nu is het tijd om de meubels te kiezen, doe dat zo realistisch mogelijk. Het is namelijk niet verstandig om een afbeelding tegen te komen van bijvoorbeeld een kastje dat perfect zou zijn, om er vervolgens achter te komen dat het alleen in het buitenland te koop is. Of, dat het in de verste verte niet betaalbaar is met het budget dat opzij is gezet. Kijk dus gericht naar winkels waarvan je weet de producten te kunnen waarderen, dat voorkomt een heleboel teleurstelling. Print ook weer alle foto’s van de meubels die in aanmerking komen, plak of hang ze bij de rest op het moodboard. De laatste stap is het opfleuren van de ruimte, door decoraties en allerlei accessoires toe te voegen. Ook hiervoor zijn genoeg bronnen om inspiratie op te doen en wees niet bang om te experimenteren, vaak leidt dat tot een nog unieker en persoonlijker resultaat. Wat er met het gemaakte moodboard van je interieur gaat gebeuren zodra de ruimte helemaal af is? Er is niet voor niets zoveel tijd in gestoken, tentoonstellen dus! Het bord is al een hebbedingetje op zich en een blijvende herinnering aan hoe de desbetreffende kamer eigenlijk tot stand is gekomen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *