plafondventilator
Inrichting

Ideaal tijdens zomerhitte: plafondventilator mét lamp!

Tijdens de warme dagen verschijnen ze weer: de ventilatortjes naast het bed of in de woonkamer. De vraag of deze vorm van verkoeling veel helpt, is niet altijd aan te tonen. De brommende ventilators bieden wel wat verkoeling, maar er zijn betere manieren. Bijvoorbeeld een plafondventilator (met of zonder lamp). Met de ventilatoren mét verlichting die je aan het plafond bevestigt, sla je twee vliegen in één klap. Je hebt koelte én een lamp. Een goede ventilator met verlichting hoeft bovendien helemaal niet duur te zijn.  In dit blog vertellen we je er graag meer over!

Waarom kiezen voor een plafondventilator met verlichting?

Plafondventilators met verlichting plaats je op een centrale plek in de ruimte. Bijvoorbeeld in het midden van het plafond van je slaapkamer. Zo heeft de ventilator genoeg ruimte om te koelen en wordt de lucht goed gecirculeerd. De ventilator blijft de hele nacht voor frisse lucht zorgen en geeft een aangenaam, koel briesje. Hierdoor slaap je sneller en makkelijker in. Goed om te weten: de plafondventilator kun je een heel jaar door gebruiken. In dat geval duwt hij de warme lucht naar beneden, waardoor je kamer koel en beter voelbaar blijft. Dankzij de ingebouwde verlichting bespaar je ook nog eens op een lamp en kun je ventilator én lamp gewoon centraal in je slaap- of woonkamer ophangen. 

Gemak in de slaapkamer

Een ander groot voordeel van een plafondventilator is dat het een blijvende soort ventilator is. Je hebt dus nooit meer gedoe met losse, brommende ventilatoren in je slaapkamer die je dan weer van zolder moet halen tijdens de hitte. Nee, met deze plafondventilators heb je verlichting én een ventilator in een. Bespaart je ook weer een hoop ruimte, want je hoeft geen extra kastje of stoelen naast je bed te zetten. Genieten van échte luxe? Kies dan voor een model dat je met een afstandsbediening aan en uit kunt zetten. 

Diverse designs

Plafondventilators zijn er in allerlei soorten en vormen. Afhankelijk van je interieur kun je kiezen uit allerlei modellen en kleuren. Liever een minder opvallende ventilator tegen je witte plafond? Kies dan voor een witte plafondventilator met een witte lamp. Mag je ventilator en lamp juist wat meer opvallen? Kies dan voor een lekker opvallend design. Strakke rotorbladen of juist mooie, gekrulde exemplaren; er is veel keuze uit kleuren, materialen en designs. 

Zelf op te hangen en monteren

Plafondventilators werken tegenwoordig lang niet allemaal meer door aan een touwtje aan de ventilator aan het plafond te trekken. Veel ventilators werken door middel van een afstandsbediening of wandschakelaar. De moderne varianten met afstandsbediening zijn prettig, aangezien je met een afstandsbediening vaak ook de snelheid of richting van de bladen zelf aan kunt geven of afstellen. Tot slot zijn plafondventilators eenvoudig zelf te motneren en vragen ze geen specifieke kennis van elektronica. Wel is het aan te raden om de montage met twee personen uit te voeren en de instructiehandleiding nauwkeurig te volgen. Je werkt immers met elektriciteit!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *