verstopte riolering
Inrichting

Beginnende verstopping, schakel een expert in!

Een beginnende verstopping is voor de meeste mensen nog geen reden tot paniek. Je irriteert je aan het feit dat het water niet snel wegloopt, maar doet er vaak nog niks aan. Terwijl dit eigenlijk het moment is om actie te ondernemen. Wil je er nu iets aan gedaan hebben? Laat dan je riool ontstoppen in Utrecht.

Beginnende verstopping herkennen

Vaak is het niet moeilijk om een beginnende verstopping te herkennen. Het water stroomt minder snel weg dan normaal, dit wordt steeds iets erger. Normaal gesproken loopt je gootsteen leeg, maar nu blijft er steeds een laagje achter. Dit zijn tekenen dat er een verstopping in je leiding zit. Een verstopping die langzaam op komt zetten is vaak een verstopping die veroorzaakt wordt door ophoping van zeep- en vuilresten. Een beginnende verstopping is vaak relatief makkelijk te verhelpen, maar heb je geen zin in vieze handen of wil je het graag door een professional laten doen? Bel dan snel!

last van verstopt rioolwerk
last van verstopt rioolwerk

Zelf verstopping verhelpen

Een beginnende verstopping is relatief makkelijk te verhelpen door je leiding door te spoelen met een mix van soda en azijn, dit spoel je met kokend water door de verstopte leiding. Daarnaast kun je een plopper gebruiken die verstopping mogelijk los trekt. Let er op dat er veel manieren zijn om je leiding zelf te ontstoppen, maar veel van deze maatregelen kunnen schade aan je leidingen veroorzaken wanneer je niet precies weet hoe ze gebruikt dienen te worden. Zelf de verstopping verhelpen is niet altijd een goed idee, twijfel je of kom je er niet uit? Schakel dan een vakman in, zij hebben de ervaring en weten wat er moet gebeuren.

Wat kost dat nou?

Het ontstoppen van een leiding hoeft niet duur te zijn, zeker wanneer je er optijd bij bent is de kans dat de vakman binnen een half uur klaar is groot. Na een inspectie zal de vakman aan de slag gaan. Er staat helaas geen vast bedrag voor het ontstoppen van je leiding omdat dat volledig afhankelijk is van welke leiding er verstopt zit, waar de verstopping in de leiding zit en hoe ernstig de verstopping is. Daarom voert de vakman altijd eerst een inspectie uit. Aan de hand van deze inspectie stelt hij een plan van aanpak op waarin ook de kosten beschreven zullen worden. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. De ontstopping wordt meestal gedaan met een ontstoppingsveer in combinatie met een hogedrukspuit. Met de veer wordt de verstopping doorbroken om weer een opening te krijgen, waarna de leiding goed doorgespoeld wordt om er voor te zorgen dat er geen resten achterblijven. Anders is je probleem binnen de kortste keren weer terug.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *