Wonen

De voordelen van gietvloeren, voor particulieren en ondernemers

Gietvloeren worden alsmaar populairder, en dat is ook niet gek als je weet welke voordelen er allemaal aan verbonden zijn. Zowel ondernemers als particulieren kiezen steeds vaker voor een gietvloer in hun winkel, garage, kantoor of huiskamer. Waarom? Dat lees je hier.

Gietvloeren voor ondernemers

Tot een aantal jaar geleden waren gietvloeren vooral zeer bekend onder ondernemers. Zonder dat je het door hebt loop je regelmatig over zo’n vloer. Bijvoorbeeld bij de autozaak, op het kantoor of in de fabriek waar je werkt of bij de doe-het-zelf zaak. Deze bedrijven kiezen vaak voor een gietvloer omdat deze tientallen jaren mee gaat, en weinig onderhoud nodig heeft. Het is een slijtvaste vloer die ook nog eens een strakke en moderne uitstraling heeft. Dankzij de vele opties kan een kantoor voor een warme en moderne tint kiezen, en een autozaak voor een frisse look. Vaak wordt er voor een kunststof gietvloer gekozen. 

Voor een fabriek of garage is het natuurlijk belangrijk dat de grond niet beschadigd raakt wanneer er iets valt. Een gietvloer is daarom de ideale oplossing: krassen en scheuren zul je niet tegenkomen, en als er vloeistof valt is dit met een dweil zo weggepoetst. 

Een gietvloer in huis

Gietvloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Even stofzuigen en dweilen is genoeg om de vloer weer helemaal schoon te krijgen. Ook wanneer kinderen plakkerig drinken omgooien is je vloer in een handomdraai weer netjes, en blijft er geen vlek achter. Daarbij zijn er geen kieren waardoor stof en honden- en kattenharen zich nergens kunnen verstoppen. Ook is het mogelijk om de vloer antislip en antistatisch te laten maken, wat wel zo comfortabel en fijn is. 

Omdat een gietvloer te combineren is met vloerverwarming, is het ook voor moderne woningen erg interessant. Vaak is vloerverwarming al genoeg om een huiskamer te verwarmen, en hoeven er dus geen of in ieder geval niet veel radiatoren aan de muur te komen. Wil je inspiratie opdoen? Kijk dan op gietvloer-gietvloeren.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *