Interieur tips
Uncategorized

3 Tips om voor een gezellige woonkamer te zorgen

Je hebt je gang weten te restylen, onder andere dankzij https://colorhanger.com/, en nu wil je aan de slag met je woonkamer. Deze kamer is de meest centrale ruimte van het huis waar jij en je gezin de meeste tijd zullen doorbrengen. Maar hoe maak je deze gezellig?

Tip 1: Kies warme kleuren voor je muren en meubels bij je staand kapstok

Je hebt net je gang ingericht met prachtige voorwerpen zoals een staand kapstok en een mooie hanglamp. De eerste stap in het ontwerpen van je nieuwe woonkamer is het kiezen van een kleurenpalet. Veel mensen gaan voor veilig en kiezen dus voor simpele kleuren die in elk huis wel te vinden zijn. Om een gezellige ruimte te creëren kun je het beste kiezen voor warme kleuren. Deze kleuren zorgen direct voor sfeer en warmte. Je kunt dus een bruinige kleur op de muur smeren, maar je kunt ook gaan voor warm gekleurd meubilair.  

Interieur kamer
Interieur kamer

Tip 2: Voeg ronde vormen toe aan je kamer naast een staand kapstok

Een kamer vol met rechte en hoekige lijnen ziet er onwijs strak uit, maar mist vaak wat sfeer en gezelligheid. Wanneer je je kamer gezelliger wilt maken moet je dus gaan voor rondere vormen, omdat deze er zachter uit zien en zorgen voor een bepaalde balans tussen alle hoekige vormen die er al in je kamer staan. Kies dus bijvoorbeeld voor een ronde stoel of ronde lampen. Je kunt dit verbinden met je gang door bijvoorbeeld ook al wat ronde voorwerpen hieraan toe te voegen. 

Denk aan een ronde kapstok of een lamp die geen hoeken heeft. In je kamer kan een ronde bijzettafel ook al wonderen doen. Dit geeft je kamer gelijk een warmere en gezelligere uitstraling. Een behang met ronde patronen kan ook een mooie oplossing zijn. Zorg er wel voor dat je dit niet te uitgebreid doet, aangezien dit dan weer te druk kan worden en daardoor dus afleidt. 

Tip 3: Zorg voor een geheel ondanks enthousiasme

Hoe enthousiast je ook bent over het opnieuw inrichten van je woonkamer, zorg ervoor dat je consequent bent als het gaat om kleurenpaletten. Zorg ervoor dat je kamer in harmonie blijft, en dat je niet opeens allerlei verschillende soorten warme kleuren met elkaar gaat mixen omdat dit zogenaamd ‘sfeer geeft’. Het is de bedoeling dat het mooi in elkaar overgaat, en het ideale doel is wanneer je strakke lijnen weet te combineren met de ronde vormen. Hierdoor wordt alles één geheel en lijkt de ruimte consistent ingericht. Enthousiasme is dus een pro, maar wees op je hoede dat het niet te wild wordt allemaal. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *