Uncategorized

Wat zijn de voordelen van het huren van zonnepanelen?

Met zonnepanelen zet je een grote stap naar een duurzamere wereld door je eigen groene stroom op te wekken. Dat is natuurlijk erg goed voor de hele wereld, niet alleen de wereld waar jij in leeft, maar ook de wereld waar jouw kinderen en kleinkinderen in gaan leven. Maar zonnepanelen hebben meer te bieden dan verduurzaming. De voordelen van  het huren zonnepanelen gaan namelijk veel verder dan dat en bieden ook voor jou persoonlijk een aantal mooie kansen om van te profiteren.

Voordelen huren zonnepanelen

Of je nu zonnepanelen koopt of huurt, ecologisch gezien maakt het geen verschil. Je wekt groene energie op en bent dus goed bezig. Maar het verschil tussen huren en kopen levert je op individueel niveau wel een aantal voordelen op die je niet of in mindere mate ervaart als je kiest voor het kopen van zonnepanelen. De belangrijkste voordelen van het huren van zonnepanelen zijn:

Besparen vanaf dag 1

Je begint direct met het besparen op je energierekening. Er is geen sprake van een terugverdientijd van meerdere jaren, vanaf de eerste dag dat je zonnepanelen huurt zijn de opbrengsten hoger dan de kosten en ben je dus aan het besparen.

zonnepanelen

Investering niet nodig

Je hoeft niets te investeren. Een zonnestroomsysteem kan vele duizenden euro’s kosten en drukt behoorlijk op je spaarrekening. Door zonnepanelen te huren betaal je enkel een vast maandelijks bedrag.

Reparaties zijn niet voor jouw rekening

Als eigenaar van zonnepanelen ben je ook verantwoordelijk voor het onderhouden en eventueel repareren van de zonnepanelen. Dit kan een vermogen kosten. Wanneer je kiest voor het huren van zonnepanelen zit dit bij de huurprijs inbegrepen. Hetzelfde geldt voor de kosten van de verzekering.

Je loopt minder risico

Door je zonnepanelen te huren loop je verminderd risico als gevolg van een waardedaling van de panelen op je dak of andere ontwikkelingen die de opbrengst van jouw zonnestroomssyteem beperken. Het bedrijf dat zonnepanelen aan jou verhuurt blijft namelijk de eigenaar van het systeem en draait dus op voor onverwachte kosten of waardedalingen.

Wat kan ik doen als het tegenvalt?

Wanneer het huren van zonnepanelen om welke reden dan ook tegen blijkt te vallen, dan kun je met de verhuurder afspreken om het systeem over te kopen tegen de marktwaarde. Deze marktwaarde ligt lager dan de originele aanschafprijs, zeker wanneer je al enkele jaren huurt. Zo wordt de investering die je moet doen een stuk lager en ben je alsnog volledig eigenaar van jouw zonnepanelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *