tuininspiratie
Tuinen

De meest gemaakte fouten bij het aanleggen van kunstgras

De populariteit van kunstgras groeit steeds meer. Misschien hoort u mensen steeds vaker zeggen dat ze kunstgras gaan aanleggen, maar dit aanleggen is zeker niet zonder risico’s. In dit artikel zetten wij de veelvoorkomende fouten uiteen bij het aanleggen van kunstgras, zodat u deze fouten niet zal maken. Daardoor heeft u langere tijd veel plezier van uw groene perkje.

Goede voorbereiding is het halve werk

Om uw kunstgras foutloos aan te leggen, is een goede voorbereiding belangrijk. Zorg er niet alleen voor dat uw kunstgras van goede kwaliteit is, maar dat u ook alle benodigde materialen in huis hebt om uw kunstgras aan te leggen. Hieronder ziet u een opsomming van de benodigde installatiematerialen:

  • bestratingszand;
  • opsluitband;
  • trilplaat;
  • stabiliserend onderdoek;
  • kunstgras;
  • indien uw gazon breder is dan 400 cm, een zelfklevende lijmband;
  • stanleymes;
  • kunstgrashaken;
  • harde bezem;
  • optioneel: strooizand.

Tevens is een instructie over het aanleggen van kunstgras van belang. Aan de hand van dit stappenplan ziet u welke werkzaamheden u op welke manier uit moet voeren.

De kwaliteit van het kunstgras

Het is in de vorige alinea al benoemd, maar het is een erg belangrijke factor voor het aanleggen van uw kunstgras. De kwaliteit van het kunstgras wordt bepaald door de productie van het kunstgras. Het kunstgras is, na de productie, afgekeurd door de fabrikant. De fabrikant verkoopt dit kunstgras aan handelaren voor een dumpprijs, waardoor het kunstgras (van slechte kwaliteit) alsnog in uw tuin belandt. Het is daarom belangrijk om alle merken met elkaar te vergelijken en, indien mogelijk, reviews te lezen over het kunstgras.

De ondergrond

Het idee van het aanleggen van kunstgras is natuurlijk dat u zo lang mogelijk wilt genieten van uw groene perkje. Daarom is het belangrijk om het kunstgras op een egale en stabiele ondergrond aan te leggen. Zo voorkomt u onkruid langs de randen of putten in uw gazon.

Voor een ideale ondergrond voor uw kunstgras is het belangrijk om een zandbed van minimaal 10 cm te hebben, zo heeft u een goede afwatering voor uw kunstgras. Zorg er tevens voor dat het zandbed goed aangetrild is, zodat de grond stabiel is bij belasting, zoals spelende kinderen. Uiteraard zorgt een egale ondergrond voor een strak gelegd kunstgras.

Wij adviseren u om een stabiliserend onderzoek te doen, zo houdt u het onkruid tegen en voorkomt u putten in uw gazon. Het stabiliserend onderzoek wordt vaak gekeverd in rollen van 2 meter. Leg deze rollen uit. Indien u meerdere banen heeft, zorg dan voor een overlap van 5 à 10 cm. Sluit het onderdoek zoveel mogelijk aan op de randen, zodat u geen last krijgt van ongewenst onkruid.

Meer informatie: Tuinenkunstgras.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *