pastel slaapkamer
Inrichting

Pastel slaapkamer inrichten

Een pastel slaapkamer hoeft echt niet alleen te dienen als babykamer of meisjeskamer. Niet meer in deze tijd! Pastel is helemaal hot en met een goede reden: deze zachte tintjes zijn rustgevend en uiterst stijlvol. Dit betekent niet dat je nu naar de bouwmarkt moet rennen om een pot zachtroze verf te halen voor de muur; pastel kan ook op een subtiele manier verwerkt worden in de slaapkamer. Lees verder voor inspiratie!

Pastel slaapkamer muur

Oké, ik ga hem wel even opnoemen. Ondanks dat ik eerder zei dat je echt je muren niet hoeft te gaan verven in een suikerzoete kleur, blijft een accentmuur met een tintje toch wel echt een stijlvolle toevoeging aan elke slaapkamer. In meidenkamers zie je vaak een zachtroze tint op de muur, maar je kan ook kiezen voor een mintgroen of perzik tint om een wat meer volwassen pastel slaapkamer te creëren. Zelfs héél licht grijs is een aanrader in combinatie met pastel accessoires. De kleur die ik het meest terug zie in slaapkamers is pastelblauw, ofwel zacht ijsblauw. De kleur blauw straalt rust, kalmte en sereniteit. Dit zijn natuurlijk perfecte eigenschappen voor een slaapkamer. Kies er dus voor om de muur waar het hoofdbord van het bed tegenaan staat zachtblauw te verven. Hoe lichter, hoe subtieler. Want zelfs als een kleur té licht lijkt op het oog; wanneer je het langs een witte muur ziet, is het verschil groter dan je zou verwachten.

Pastelkleurig beddengoed

Zoals ik al eerder zei is ook een lichtgrijze muur een mooie neutrale basis om op verder te bouwen. Wanneer je een bed tegen deze muur aan schuift en er een mintgroen deken op legt in combinatie met kussentjes in verschillende mintgroen en grijstinten creëer je op een zeer subtiele manier een combinatie van pastel en neutrale tinten. Als je het helemaal af wilt maken vul je dit aan met een aantal minimalistische groene accessoires, zoals een hanglamp, nachtlampje, vaas of een wanddecoratie. Hou het minimaal en zorg ervoor dat de rest van de accessoires en meubels neutraal zijn (lichtgrijs of wit). Zo heb je een volwassen en serene pastel slaapkamer die helemaal niet zoet of meisjesachtig oogt.

Verdeel de kleur

Probeer je te houden aan één pastelkleur in combinatie met grijstinten. Wanneer je meerdere pasteltinten gaat mixen dan krijg je al snel de typische zoete suikerspin pastel slaapkamer. Overdrijf ook niet in het aantal pastel accessoires, maar verdeel de spullen tactisch. Kijk rond in de ruimte en zorg dat er een balans ontstaat, zodat niet alle kleur in één hoek zit. Wanneer je een mintgroene wand hebt met daar tegenaan een bed met bijpassende groene kussentjes, hang die ronde wandspiegel met mintgroene lijst dan tegen de witte muur tegenover het bed, om zo de kleur te verdelen over de ruimte. Zet in de witte hoek nog één mintgroen stoeltje met een grijs of wit kussentje erin en je bent al een heel eind op weg naar de perfecte rustgevende pastel slaapkamer!

slaapkamer pastel

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *