Tuinen

Energie besparen met een zwembadoverkapping

Wanneer je in de winter gebruik wilt blijven maken van je zwembad, moet je flink bijstoken om het zwembadwater op een aangename temperatuur te houden. Doordat je het water verwarmt, verdampt dit ook weer snel, dus moet je het water in het zwembad regelmatig aanvullen. Het nieuwe water wat erbij komt, moet ook weer warm gemaakt worden, dus dit kan je energierekening flink omhoog laten schieten. Een zwembadoverkapping kan een oplossing zijn om de energiekosten wat omlaag te krijgen, want een overkapping verwarmt het water soms wel tot tien graden meer.

Opwarming door de zon

Als je in de winter gebruik wilt blijven maken van het zwembad, dan kun je een overkapping laten plaatsen. Het speciale glas van zwembadoverkappingen zorgt er namelijk voor dat het water sneller wordt opgewarmd. Het zorgt er als het ware voor dat er een subtropische warmte ontstaat. Verder houdt een overkapping ook UV-straling tegen, wat natuurlijk beter voor je gezondheid is. Wanneer je huid nat is, verbrand je namelijk ook sneller (ook in de winter!) door UV-straling, dus een overkapping houdt dit effect tegen. Dankzij een zwembadoverkapping kun je ook in de gure wintermaanden lekker blijven zwemmen in een heerlijk warm zwembad.

Minder verdamping

Een zwembad bevat water en een eigenschap hiervan is dat het altijd verdampt en je dus regelmatig het water bij moet vullen om het waterpeil constant te houden. Een overkapping zal ervoor zorgen dat de verdamping minder rap gaat, omdat het glas als een soort kas dient. Dankzij de overkapping verdampt het water langzamer, dus hoef je minder vaak het water bij te vullen. Dit bijgevulde water is namelijk gewoon koud, dus moet het ook weer opgewarmd worden. Dit opwarmen gebeurt door middel van verwarmingselementen en warmtepompen. Je voorkomt hiermee dus als het ware dat je iedere keer koud water toe gaat voegen aan het zwembadwater, wat al warm is. Je ziet dit gelijk terug op de energierekening, want de stookkosten gaan flink omlaag. Zwembadoverkappingen zijn voorzien van een speciaal soort glas wat ervoor zorgt dat het water sneller opgewarmd kan worden, zonder dat je er extra voor hoeft te stoken. Je zult zien dat je aan het einde van het jaar op je jaarlijkse energienota minder geld hoeft te betalen. Het aanleggen van een zwembadoverkapping is dus een goede investering die zichzelf terugbetaalt in de vorm van lage energierekeningen.

Bron: https://www.zwembad-overkapping.com/

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *