industriële look in huis
Wonen

Een industriële look in huis

Er zijn verschillende soorten interieurs die mensen kunnen kiezen voor hun woning. De ene persoon houdt meer van een moderne stijl waarbij de andere persoon eerder kiest voor landelijk. Ook de industriële look is een erg populaire stijl voor een interieur. In deze tekst gaan we dan ook kijken bij dit interieur en hoe iemand deze look in huis zou kunnen krijgen.

Wat is een industrieel interieur?

Een industrieel interieur heeft verschillende kenmerken. Het meest kenmerkende aan het interieur zijn de materialen die gebruikt worden. Veelal wordt er namelijk gebruik gemaakt van rauwe en industriële materialen. Je kunt hierbij denken aan beton, ruw hout, maar ook aan staal en metaal. Een combinatie van deze materialen geeft al gauw een industrieel interieur. Je kunt dit bijvoorbeeld verwerken in de meubels. Een eettafel met een ruw, houten tafelblad gemaakt op metalen poten of een bank gemaakt van leer met stalen poten. Ook in de kleuren kun je een hoop van dit interieur terug laten komen.

industrieel interieur
De kenmerken van een industriële look

Kleuren bij een industrieel interieur

De kleuren die bij de interieurstijl gebruikt worden, zijn vaak koele tinten. Je kan hierbij denken aan lichtblauw, grijs en wit. Ook zwart kan verwerkt worden in kleine elementen, maar niet teveel anders gaat het industriële er snel van af. Uiteraard kun je ook een hoop doen met een betonlook verf. Muren die in deze look worden geverfd, zullen direct een industrieel gevoel geven. Daarnaast kun je ook een hoop doen met accessoires. De accessoires op de bank kun je bijvoorbeeld in de koele tinten nemen en daarnaast kun je fotolijstjes en kaarsenhouders neerzetten die gemaakt zijn van staal of metaal. Om het helemaal af te maken kun je betonnen plantenpotten nemen zodat het een geheel industrieel interieur wordt. Een industrieel interieur kan dus op een hoop verschillende manieren gemaakt worden waarbij de kleuren en materialen centraal staan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *