Wonen

Je werkkamer verbeteren met een zit sta bureau

Een nieuw bureau kopen, is iets waar je zeker wel even de tijd voor moet nemen. Een nieuw bureau moet natuurlijk wel goed zitten omdat je vaak hele lange tijden achter een bureau gaat zitten of staan. Het is dus belangrijk dat je een bureau hebt die passend is bij wat jij zoekt. In deze tekst gaan we kijken bij drie verschillende soorten bureaus en de voordelen die aan dit bureau zitten zodat je uiteindelijk de juiste keuze kan maken voor het bureau wat je zoekt.

Een zit bureau

Een bureau waar je aan kan zitten, is iets wat we allemaal wel kennen. Dit is een bureau die al heel wat jaren meegaat en waar een hoop mensen nog steeds gebruik van maken. Het bureau staat vaak op twee poten met daar tussen een gedeelte waar je benen passen. Op het bureau kun je verschillende dingen kwijt waardoor je aan het werk kan gaan. Bij een zit bureau heb je uiteraard ook een meubel nodig om op te zitten. Dit is vaak een bureaustoel al zijn er genoeg mensen die bijvoorbeeld gebruik maken van een stoel die normaliter aan de eettafel hoort. Een zit bureau is een bureau waar je dus alleen aan kan zitten en waarbij het niet mogelijk is om te gaan staan. Daarvoor gaan we naar het volgende bureau.

kiezen voor een zit sta bureaukiezen voor een zit sta bureau

Een sta bureau

Het is tegenwoordig namelijk ook mogelijk om een bureau te kopen waar je achter kunt staan. Dit bureau is dus een zelfde soort bureau als een zit bureau, behalve dat je hier achter staat en dat het tafelblad dus veel hoger is dan bij een zit bureau. Ook de poten van een sta bureau zijn hierdoor veel hoger dan de poten van een zit bureau. Het voordeel aan een sta bureau is voordat je lichaam in een betere houding is wanneer je staat dan wanneer je zit. Ook scheelt het geld omdat je hierdoor geen bureaustoel of ander meubel hoeft te kopen.

Een zit-sta bureau

Vervolgens is er dan ook nog een soort hybride in de vorm van een zit-sta bureau. Dat is een bureau waar je zowel achter kunt zitten als staan. Door verschillende mechanieken kan het bureau naar boven en naar beneden gebracht worden. Dit kan op een elektrische manier maar sommige maken ook gebruiken van een rollende manier. Doordat je op beide manieren achter het bureau kunt, is dit natuurlijk veel beter voor het lichaam. Je wordt niet moe van het staan omdat je ook af en toe kunt gaan zitten, maar je hoeft niet constant te zitten wat dus weer beter is voor je houding en de gezondheid van het lichaam. Het is ook fitter. Bij een goed bureau hoort natuurlijk ook nog een goede bureaustoel. Wissel dus wel regelmatig af met zitten en staan. Je blijft hierdoor ook actiever.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *