horren
Wonen

Horren op maat

Een lekker voorjaar met daaropvolgend een warme zomer is iets waar mensen elk jaar naar uitkijken, maar er komen nou eenmaal ook wat nadelen kijken bij zo’n zomer. Wat dacht je bijvoorbeeld van alle insecten die weer tot leven komen en hun best doen om in jouw woning te komen. Er zijn dagen dat het onverstandig is om een raam open te zetten omdat er vervolgens een hele horde insecten naar binnen komt zetten, maar gelukkig is er een fijne oplossing voor wanneer dat het geval is. Namelijk in de vorm van horren van Nucce.com.

Wat is een hor?

Eerst gaan we kijken naar zo’n hor, want wat is dat precies? Een hor is een element wat op of in het raam wordt geplaatst om insecten tegen te houden. Het bestaat meestal uit twee verschillende onderdelen. Allereerst een gedeelte om de hor vast te kunnen maken aan het raam, maar daarnaast natuurlijk ook een gedeelte om de insecten te weren. Over dat eerste gedeelte gaan we zo verder, maar eerst kijken we naar het gedeelte wat insecten tegenhoudt. De insecten worden namelijk tegengehouden door een gespannen net wat vastgemaakt is in de hor. Deze bestaat uit hele kleine gaatjes waardoor de insecten niet zomaar binnen kunnen komen, maar er alsnog wel frisse lucht naar binnen kan komen. Op die manier hoef je je dus geen zorgen te maken over eventuele insecten die naar binnen proberen te komen, maar heb je vervolgens alsnog wel een lekkere frisse lucht die naar binnen kan komen en dat is zeker iets om naar uit te kijken in de zomer.

raamhorren
Op zoek naar een nieuwe hor?

Verschillende soorten horren

Er zijn verschillende soorten horren verkrijgbaar. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een hor te krijgen welke vast in het raam komt te zitten. Deze kan op maat gemaakt worden voor alle ramen. De hor fungeert vervolgens als een soort tweede raam en kan dus openen en dichtgemaakt worden. Wanneer je het reguliere raam open zet, is er dus alsnog een tweede raam die opengezet kan worden, maar ook dicht kan blijven om de insecten te weren. Vervolgens is er ook nog een hor die los is. Deze kun je uit het raam halen wanneer je er geen gebruik van wil maken, maar wanneer je de hor wil gebruiken, zet je het raam open en plaats je de hor in het kozijn. Als laatste is er nog zoiets als een rolhor. Dat is een hor die bevestigd wordt en hetzelfde werkt als rolgordijnen en naar boven en beneden kan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *