Inspiratie inrichting zolder
Inrichting

Inspiratie voor het inrichten van de zolder

In veel huizen dient de zolder als een grote opslagplaats voor alle spullen die oud, kapot of niet gebruikt zijn. Je kunt echter hele leuke dingen doen met je zolder, zoals het verbouwen tot een slaapkamer of een hobbyruimte. Voor iedereen die hun eeuwige rommelkamer wil veranderen in de mooiste kamer van het huis, zijn hier een aantal handige tips.

Extra slaapkamer

Voor grote gezinnen is een zolder vaak dé ideale ruimte om te verbouwen tot een slaapkamer. Niet alleen is het goedkoper dan het bouwen van een extra slaapkamer, ook hoeft er vaak niet zoveel gedaan te worden om een oude zolder te verbouwen tot een prachtige slaapkamer. Eén van de belangrijkste punten voor het verbouwen van een rommelzolder tot een slaapkamer, is het indelen van de nieuwe slaapkamer. Waar zal het bed staan? Waar komt een (kleding)kast? Daarnaast is het vaak nodig om de oude rommelzolder een likje verf te geven, zodat het weer een frisse uitstraling heeft. Ook besluiten veel mensen voor het plaatsen van een dakkapel, om meer natuurlijk licht op de zolder te hebben.

Zolder speelkamer
Een zolder is zeer geschikt als speelkamer

Speelkamer

Wanneer je geen behoefte hebt aan een extra slaapkamer, kun je een zolder ook prima omtoveren tot een speelkamer voor de kinderen. Hierdoor heb je niet alleen geen last meer van het eeuwige rondslingerende speelgoed in de keuken of woonkamer, maar hebben kinderen ook hun eigen plekje om met vrienden helemaal los te gaan. Aangezien een kind vaak veel speelgoed heeft, is het handig op grote kasten of kisten in de nieuwe speelkamer neer te zetten. Zo kan je kind zijn of haar speelgoed netjes opruimen nadat hij of zij daarmee gespeeld heeft en heb je geen last meer van rondslingerend speelgoed.

Hobbyruimte

Voor mensen die geen kinderen hebben of kinderen die allang niet meer netjes in een speelkamer zitten te spelen, kun je een zolder ook verbouwen tot een hobbyruimte. Denk hierbij aan een kamer om in te schilderen, te gamen of te darten. Soms kan het hierbij handig zijn om een dakkapel te laten bouwen, zodat je ook natuurlijk licht hebt als je lekker aan het hobbyen bent. Daarnaast kun je in plaats van een hobbyruimte, ook een mancave maken, waar een man lekker met zijn vrienden een flesje bier kan drinken en naar voetbal kan kijken. Zo hebben de mannen plezier en heb jij de televisie voor jezelf.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *