Keuken ideeen
Inrichting

Keuken ideeën, designs en inspiratie

Ben je van plan om een nieuwe keuken te laten steken, maar vind je geen inspiratie? Dan ben je hier op het juiste adres! Een nieuwe keuken kiezen kan spannend zijn en er is zo veel keuze tegenwoordig, dat het kiezen er niet makkelijker op wordt. Hieronder vind je een aantal handige tips zodat je al heel wat makkelijker de juiste keuze zal kunnen maken.

Droom je van een landelijke keuken?

De landelijke stijl is een stijl die perfect past bij keukens. Deze mooie en gezellige stijl zorgt voor een aangenaam vertoeven in de keuken, en daar spendeer je toch wat tijd. Als je een absolute liefhebber bent van de landelijke stijl, dan vind je hieronder enkele tips om een landelijke keuken samen te stellen. Zo kan jij makkelijker de weg naar je droomkeuken vinden!

De indeling

Hoe is een landelijke keuken eigenlijk ingedeeld? Als je een landelijke keuken gaat plaatsen is de positionering van kookplaat en spoelbak eigenlijk van groot belang. Deze mogen als basiselementen gerust duidelijk aanwezig zijn. Als je moderne apparatuur hebt voor in de keuken, dan kan je deze het best wegstoppen anders breekt het de stijl.

Een landelijke keuken heeft ook vaak een spoelbak die op zichzelf staat, de spoelbak wordt dus niet ingewerkt in het werkblad. Werk een landelijke keuken af met warme huiselijke elementen zoals een retro keukenkraan.

Het kleurgebruik

Landelijke keukens worden meestal gemaakt uit massief hout, ook gelakt hout werkt goed. Er wordt hier vaak voor gekozen omdat hout warmte en gezelligheid uitstraalt en omdat je ze makkelijk kunt combineren met verschillende materialen. Het hout kan in het klassieke wit, zoals vroeger vooral erg in was maar ook in de typische houtkleur of andere zachte kleuren. De landelijke stijl draait voornamelijk over natuurlijke en zachte kleuren daar dien je dus wel rekening mee te houden.

Extra decoratie

Bij landelijke keukens draait het voornamelijk ook over de decoratie. Je hoeft daarom heel de keuken niet vol te zetten. Het moet nog makkelijk blijven ook! Leuke landelijke accenten kan je leggen in de borden en de tassen, als je de deur van de kasten in glas maakt bijvoorbeeld.

Keuken designs en inspiratie
Vind hier inspiratie voor de inrichting van je keuken

Een prachtige keuken met een strak budget? Dat kan!

Verbouwingen in huis kunnen een kostelijke zaak zijn en als je met een beperkt budget zit moet je hier en daar compromissen stellen. De keuken is een belangrijke plaats in je woning en het spreekt voor zich dat je niet graag op deze essentiële plaats zou besparen. Toch zijn er een aantal manieren om een prachtige keuken te hebben zonder er al te veel voor te moeten betalen!

Bespaar op een grote kost: het werkblad

Het werkblad van je keuken is een grote kost, maar dat hoeft het niet per se te zijn. Je kan heel wat geld besparen als je kiest voor een werkblad dat gemaakt werd uit eikenhout, kunststof of beton.

Ook op de spatwand kan je besparen

De voordeligste keuze is hier innox of tegels. Als je kiest voor tegels heb je erg veel keuze en kan je er zeker op een voordelige manier iets prachtigs van maken!

Kies voor open kasten of legplanken

Legplanken of open kasten zijn een alternatief voor het opbergen van al jouw keukenspullen. Dit is niet enkel een voordelige manier van opbergen maar het oogt ook erg trendy.

Liever een moderne keuken?

Droom je eerder van een mooie strakke keuken? Ga dan voor de moderne keuken. Hieronder alvast een aantal aspecten waar je rekening mee kan houden.

Een kookeiland

Een moderne keuken komt bijna altijd met een mooi strak kookeiland. Deze is dan ook de blikvanger van je keuken en is daarom erg belangrijk. De keuze van het werkblad zal bepalen of je keuken de moderne feel heeft. Om die reden wordt er vaak gebruik gemaakt van materialen zoals Corian, Dekton, glas, composiet, inox of beton.

Keukenkasten

De keukenkasten in een moderne keuken zijn meestal vlak zonder al te veel tierlantijntjes en greeploos. Toestellen kan je ook best in de keuken inbouwen zodat alles nog mooier in elkaar vloeit.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *