Hoe zorg je voor een goede beveiliging van je huis?
Inrichting

Huis beveiligen

Je huis is een plek waar je jezelf veilig en geborgen voelt. Hier ben jij en je gezinsleden jezelf en beleef je een optimaal gevoel van veiligheid. Dit veiligheidsgevoel is broos en wordt snel aangetast door bijvoorbeeld een inbraak. Mensen die wel eens een inbraak hebben meegemaakt, weten hoe traumatisch dit is om mee te maken. Daarom is het belangrijk om je huis te beveiligen. En wel dusdanig, dat inbrekers geen kans hebben of dat zij preventief al afgeschrikt worden om bij jou in te breken.

Goede veiligheidssloten zijn de basis

Goede veiligheidssloten zijn de basis van een goed beveiligde woning. Men denkt opvallend vaak weinig na over sloten, of besteedt er weinig aandacht aan. Goede veiligheidssloten zijn sloten die voorzien zijn van een SKG certificaat. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze stichting test sloten van allerlei merken. Doorstaat een slot de test, dan wordt het slot voorzien van een SKG keurmerk. Het SKG logo wordt ook in het slot aangebracht en heeft een preventieve werking. SKG sloten zijn er in klassen van 1 t/m 3 sterren. Een slot met 1 ster heeft in combinatie met een ander SKG bijzetslot een inbraakvertraging van 3 minuten. Een 2 sterren SKG slot heeft zelfstandig ook een inbraakvertraging van 3 minuten en het allerbeste slot is een SKG slot met 3 sterren. Als na 1 minuut blijkt dat het slot niet snel te forceren is, zullen de meeste inbrekers al opgeven.

Je huis beveiligen is erg belangrijk

beveiligingssysteem

Voor extra beveiliging mag een beveiligingssysteem niet ontbreken. Inbrekers worden zo vertraagd. Het is juist de tijd dat de grootste vijand is van een inbreker. Dit is meestal een compleet systeem met alarm, sensoren en beveiligingscamera’s. Wanneer je de camera’s aan de buitenzijde van je huis aanbrengt, zal dit menig inbreker al afschrikken. Maar mochten zij toch toeslaan en je hebt binnen ook camera’s, dan heb je ze in ieder geval op beeld staan. De beelden kun je dan aan de politie overhandigen. Een voordeel van de huidige beveiligingssystemen is dat als sensoren beweging constateren, jij een bericht op je smartphone krijgt. Je kunt dan zelf live meekijken in je eigen huis, zelfs al zit je aan de andere kant van de wereld. Een goed beveiligingssysteem zorgt er dus voor dat jij op elk moment van de dag je huis kunt beveiligen en jij alles in de gaten kunt houden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *