zonnepanelen plaatsen
Wonen

Waarom de keuze om zonnepanelen te huren

Het installeren van zonnepanelen is geen kleine investering. Het volleggen van een dak van een rijtjeswoning kan al snel flink wat geld kosten. Dit heeft nu eenmaal niet iedereen even liggen. De kans is er dat jij dit ook niet hebt. Maar misschien wil je wel ontzettend graag zonnepanelen laten installeren. Je hebt er immers ontzettend veel positieve verhalen voer gehoord. Ook voor degene met de iets kleinere buidel, is er dan een goede oplossing gevonden. Je kunt er namelijk voor kiezen voor zonnepanelen huren.

Waarom zonnepanelen huren een goede optie is

Het kan best zijn dat je er eigenlijk nog nooit van hebt gehoord. Het huren van zonnepanelen klinkt misschien ook wel een beetje apart. Het is in ieder geval niet zo dat je de zonnepanelen weer binnen een maand terug brengt. In dit geval huur je de zonnepanelen voor een langere periode. Hoe lang dit precies is ligt aan je contract, maar tien jaar hoeft echt niet gek te zijn.

Een voordeel van het huren van zonnepanelen is dat de zonnepanelen eigenlijk nooit echt van jou zijn. In veel gevallen zal je dit misschien als een nadeel zien. Maar ook zonnepanelen kunnen weleens schade hebben of niet helemaal naar behoren werken. Degene die jou de zonnepanelen huurt, wil dit natuurlijk voorkomen en heeft er niks aan als de zonnepanelen niet werken bij terugkomst. Daarom zal de service doorgaans sneller en beter zijn dan wanneer je de zonnepanelen één keer koopt en ze vervolgens helemaal van jou zijn. Ook kan het zijn dat bepaalde service of reparatiekosten bij de huurprijs inbegrepen zitten.

zonnestraal
Zonnestralen omzetten tot stroom

Stroomkosten terugverdienen

Een ander voordeel is dat wanneer je genoeg stroom opwekt met de zonnepanelen, je huur op vrijwel nul of zelfs op een min komt te staan. Je verdient er dan dus meer geld aan, dan dat je eraan uitgeeft. Dit komt doordat je dan meer geld bespaard of zelfs terugverdiend met het opwekken van stroom, dan dat je uitgeeft aan de huur. In ieder geval is het huren van zonnepanelen altijd een geode optie om de totale kosten naar beneden te drukken.

Wat gebeurt er na de huurperiode?

Nadat het contract is afgelopen heb je meestal de keuze om deze te verlengen of om deze op te zeggen. Wanneer je ervoor kiest om te verlengen krijg je in veel gevallen ook nog eens nieuwe zonnepanelen. De techniek staat immers in de tussentijd echt niet stil en nieuwere zonnepanelen kunnen vaak veel efficiënter stroom opwekken. Kies je ervoor om op te zeggen, dan worden de zonnepanelen gewoonweg weer bij je opgehaald.

Bekijk de mogelijkheden om zonnepanelen te huren op Solease.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *