Hoe richt je een oud herenhuis in?
Inrichting,  Wonen

Hoe richt je een oud herenhuis in?

Van menig mens gaat het hard sneller kloppen bij het zien van een oud herenhuis. De hoge plafonds, het stucwerk, de parketvloeren en alles daarbij maakt het een waar pareltje in de wereld van het onroerend goed. Nederland staat inmiddels bekend om de meest prachtige herenhuizen aan o.a. de Amsterdamse grachten, maar ook op veel andere plekken in het land komen de idyllische huizen voor. De oude herenhuizen kunnen op ontzettend veel manieren ingericht worden, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en wensen. In dit blog leggen we diverse interieur inrichtingen voor een oude herenhuis uit.

Een oud herenhuis: houd hier rekening mee

Voordat je zomaar aan het ontwerpen of inkopen slaat is het belangrijk om te weten dat je te maken hebt met een oudbouw woning. Hoe mooi het pand ook is, het kan ook een aantal frustraties veroorzaken. Zo kan het voorkomen dat een bank niet zomaar op de bestemde plek kan staan door ongunstige nissen en hoeken in de ruimte. De ruimtelijke indeling kan een uitdaging vormen. Daarnaast zijn de muren wellicht niet stevig of sterk genoeg om zware objecten te dragen. Door middel van een stabiliseringswand kan je toch gebruik maken van de wanden. Loop van te voren het huis na en bedenk alvast aan mogelijke vuilkuilen. Dat scheelt een hoop stress later.

Retro chic

Indien je de nadruk wilt leggen op de huidige inrichting van het oude herenhuis dan is de retro chic inrichting een goede keuze. Hierbij ontstaat er een prachtig contrast tussen modern en de oude stijl van het huis. Moderne vormen en heldere kleuren zorgen voor een sprankelende harmonie tussen de twee stijlen.

Retro chic inrichting

Scandinavisch design

Een interieurstijl die momenteel erg in trek is, is het Scandinavisch design. Minimalistisch design, heldere kleuren en natuurlijke materialen zijn kenmerkend voor deze stijl. Het oude herenhuis blijft met een Scandinavische inrichting onopvallend op de achtergrond en de unieke kenmerken van de woning worden door decoraties versterkt. Een visgraatparket in combinatie met de karakteristieke hoge plafonds en Scandinavische accenten maken een spectaculaire inrichting.

Scandinavisch design inrichting

 

Wabi Sabi

Wie nog niet gehoord had van de interieurstijl Wabi Sabi is na het zien absoluut fan. Bij deze interieurstijl staat de spreuk ‘less is more’ centraal. De inrichting is gebaseerd op de filosofie van het boeddhisme waarbij hoog kwaliteit stoffen en strakke lijnen samenkomen. Dit kan ook goed toegepast worden bij oude herenhuizen. De eenvoud van deze interieurstijl past daarom eigenlijk in ieder type woning.

Afhankelijk van jouw smaak

De inrichting van een oud herenhuis kan je dus op vele manieren realiseren. Het is aan jou om te bepalen wat mogelijk is en wat voor uitstraling je de woning wilt geven. Voor meer wooninspiratie kan je één van onze andere blogs over inrichting en wonen lezen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *