rond vloerkleed
Inrichting

Alle voordelen van een rond vloerkleed

Een aantal jaar geleden was een vloerkleed echt een no go. Het was oudbollig, stoffig, iets wat eigenlijk alleen bij je opa en oma in huis hoorde. Gelukkig is de mening van de gemiddelde Nederlander flink veranderd, want vloerkleden zijn tegenwoordig weer zeer populair! In dit blog zetten we de ronde vloerkleden in het zonnetje. Want waarom zou ook jij een rond vloerkleed in je interieur moeten hebben?!

Verschillende vormen in je interieur

Onbewust merk je er niets van, maar we gaan vaak voor hoekige meubels in ons interieur. Een strakke bank, een vierkante of rechthoekige salontafel, een designlamp met strakke lijnen en ook de grote tv is, je raad het al, rechthoekig. Een rechthoekig vloerkleed is mooi, maar zorgt voor weinig contrast. Met een rond vloerkleed leg je geen nadruk op de harde lijnen, maar kan je juist spelen met verschillende vormen. Zo voeg je net wat meer warmte toe aan je woonkamer, keuken, slaapkamer of kantoor.

vormen vloerkleed
Een rond vloerkleed in je interieur

Het verbinden van je meubels

Het fijne aan een rond vloerkleed is dat deze niet zoveel ruimte inneemt als een vierkant vloerkleed. Door de vorm oogt het ook direct zachter. Omdat het niet zoveel ruimte inneemt in je interieur, kan je ook spelen met verschillende plekken. Je kan je vloerkleed onder je bank en salontafel leggen, zodat deze meubels wat meer met elkaar verbonden zijn. Je kan er ook voor kiezen om het vloerkleed centraal neer te leggen, zodat je echt een zithoek of een eethoek creëert. Op Pinterest vind je veel inspiratie, maar op deze website kan je ook genoeg inspiratie vinden voor vloerkleden in het interieur.

Hoe kies je het juiste ronde vloerkleed voor jouw interieur?

Als je eenmaal hebt bepaald dat je een rond vloerkleed wil, zijn er nog zo veel verschillende opties om uit te kiezen.. Ga je voor een laagpolig of hoogpolig vloerkleed? Bij hoogpolige vloerkleden is de stof wat hoger/langer. Bij een laagpolig vloerkleed is de stof vrij plaat. Dit is erg modern en ook nog eens zeer geschikt als je thuis een lieve hond of kat rond hebt lopen. De nagels van je huisdier kunnen geen schade opleveren aan laagpolige vloerkleden.

En dan nog de kleur.. Ga je voor een kleur die al veel terugkomt in je interieur, of is een contrasterende kleur juist datgene wat je interieur nodig heeft? Maak een kleurenpalet van de kleuren die je in je interieur hebt verwerkt. Werk je al met veel verschillende kleuren? Kies dan voor een rustige kleur om zo de balans te behouden. Heb je veel basiskleuren in je interieur verwerkt? Ga dan voor een kleurrijk vloerkleed, zodat je net wat meer contrast kan toevoegen. Je kan natuurlijk ook wat staaltjes opvragen bij verschillende webshops en winkels, zodat je thuis kan kijken welke kleur het beste past bij jouw wensen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *