Je woonkamer voorzien van fotobehang? Waarom niet!
Inrichting

Fotobehang in de woonkamer

Witte muren zijn mooi, maar een beetje afwisseling kan ook geen kwaad. En mag er best iets opvallen in de woonkamer, keuken of slaapkamer.

Wat is fotobehang?

De naam zegt het eigenlijk al. Fotobehang is behang met een foto. Het behang is kant en klaar te koop. Er is zoveel diversiteit in prints dat je het zo gek niet kunt bedenken of het bestaat. Maar wat juist zo leuk is aan dit behang, is dat je er een eigen foto op kunt laten printen. Op deze manier weet je zeker dat je iets unieks in je woonkamer hebt hangen. Het is wel belangrijk dat de foto een hoge resolutie heeft en scherp is. Let hier ook mee op als je bijvoorbeeld een mooie foto op het internet vind. Als de resolutie niet hoog genoeg is, komt dit er lelijk uit te zien. Het behang is gemaakt van speciaal papier en wordt gedrukt met uv bestendige inkt. Zo blijft de print jarenlang mooi en verkleurd deze niet door de zon. Het behang zelf, is van latex gemaakt of het is vliesbehang.

Maatwerk

Heel je woonkamer beplakken met fotobehang wordt een kermis en is dus niet aan te raden. Maar een enkele muur beplakken geeft een mooi effect. Tegenwoordig kun je het fotobehang op maat laten maken. Je meet de muur op waar het behang tegen moet komen en voert de maten in als je de bestelling doet. Zo past het fotobehang altijd goed op je muur

Fotobehang is een mooie optie in je kamer

Latex- en vliesbehang

Zoals we hierboven genoemd hebben kan fotobehang in twee varianten geleverd worden. Wat is het verschil tussen deze twee soorten?

Latexbehang: Latex is eigenlijk het gewone behangpapier. Latex is minder stevig dan vlies en heeft de eigenschap te kunnen krimpen. Bij latex smeer je de lijm op het behang en laat het een paar minuten drogen voordat je het op de muur plakt.

Vliesbehang: Vliesbehang is duurder en steviger dan latex. In tegenstelling tot latex krimpt dit behang ook niet. Je smeert hier de lijm op de muur en plakt daar het behang op.

Behangen

Behangen is een vak apart en het is een nauwkeurige bezigheid. Je wilt niet dat je behang schots en scheef komt te hangen. Het is daarom niet onverstandig om het te laten doen door een vakman. Het kost wat meer, maar zo weet je wel dat het goed gebeurt. Heb je genoeg vertrouwen in je eigen vaste hand, dan kun je de muur zelf behangen. Fotobehang wordt meestal geleverd in vierkante vakken. Het is verstandig om een soort van raster op de muur te tekenen door middel van een waterpas. Zo weet je in ieder geval telkens waar je moet beginnen met het nieuwe stuk behang en is de kans kleiner dat je scheef gaat. Begin ook altijd aan de bovenzijde, in een hoek van de muur.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *