eikenhouten meubels zijn razend populair
Inrichting,  Tuinen

De charmes van eikenhouten meubels

Tja, houten meubels: ze zijn eigenlijk nooit weggeweest in onze interieurs. Dankzij de tijdloze, robuuste uitstraling van hout heb je zo altijd een meubels dat aansluit bij je interieur. Of je nu een modern, landelijk of klassiek inrichting hebt: hout kan altijd. Er is bovendien nog een bepaald soort hout die bekendstaat voor zijn duurzame, slijtvaste kwaliteiten: eikenhout! In dit blog vertellen we je daarom graag meer over de natuurlijk charmes die eikenhouten meubels hebben.

Eikenhouten kast

Een echte klassieker is natuurlijk de eikenhouten kast. Eikenhout is als stevige houtsoort bestand tegen het nodige gewicht. Hierdoor kunnen de planken in een kast van eikenhout flink wat gewicht dragen. Toch is het hout niet onbewerkbaar, sterker nog: eikenhout is in fantastische figuren te zagen en te voorzien van details, mooie grepen, lijnen, groeven of handvatten.

robuuste stoeren meubels van eikenhout

Tafels van hout

En dan heb je natuurlijk nog de eikenhouten tafel. Geschikt voor zowel de moderne als de klassieke inrichtingen. De eikenhouten tafel kan dienen als eettafel, salontafel of bijzettafel. Wil je een klassieke look met een afgelakte afwerking? Of mag het tafelblad iets robuusts hebben en dus onbewerkt zijn? Tegenwoordig vind je een groot en divers aanbod tafels. Duur? Dat hangt ervan af. Wanneer je een tafel van eikenhout koopt weet je altijd zeker dat je een meubelstuk koopt dat lang meegaat: het is niet ongebruikelijk dat houten meubels tot wel honderd jaren mee kunnen gaan.

Kies altijd voor duurzaam: ooit gehoord van het FSC-keurmerk? Dit keurmerk voor duurzaam geteeld en gekapt hout geldt niet alleen voor tropisch (hard)hout, maar ook voor eikenhout uit Amerika, Frankrijk of de rest van Europa. Kies voor een betere toekomst, kies voor duurzaam!

Stoelen en andere zitmeubels

Goed, voor een lekkere fauteuil kun je beter een variant met stoffen bekleding kiezen, toch is de robuustheid van eikenhout juist een solide basis voor veel zitmeubels. Uiteraard zijn er ook eikenhouten stoelen te koop, al kun je deze beter gebruiken als keukenstoel of eetkamerstoel.

Tip: heb je thuis een industrieel interieur? Tegenwoordig is een eikenhout eetkamertafel mét houten banken razend populair. Het zorgt voor een intieme sfeer tijdens het eten. Een handige hoogte voor kinderen, maar ook weer eens een andere mogelijkheid om te zitten. Op een eetkamerbank heb je altijd het idee dat je bij een speciale gelegenheid aan het eten bent!

Laat je verrassen door de afwerkingen

Een ander groot voordeel van hout is dat het in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Wil je bijvoorbeeld een zwarte kast of een donkerbruin meubel? Dan kun je hout, uiteraard, in die kleur laten schilderen. Let daarbij altijd wel op of je de goede verf gebruikt! Ook kun je ervoor kiezen om de meubels af te lakken. Een laklaag beschermt je meubels niet alleen, maar kan ze ook van een bepaalde glans en uitstraling voorzien.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *