televisie in badkamer
Inrichting

Een televisie in de badkamer plaatsen

Ben je er over na aan het denken om een tv in je badkamer te installeren? Zeker als je een bad hebt, kan het heerlijk zijn om naar je favoriete serie te kijken in de badkamer. Maar er zijn wel een paar belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Dit zijn de belangrijkste punten voor een veilige televisie installatie in je badkamer

1. Hang je televisie op de juiste plek

Het is belangrijk dat je je televisie op de juiste plek in de badkamer ophangt. Zoals je wellicht begrijpt, is water in combinatie met elektrische tijd, erg gevaarlijk. Om deze reden is het belangrijk dat je je televisie minimaal 60 cm verwijderd van de douche- of badrand ophangt. Zo zorg je ervoor dat er geen direct water bij de televisie in de buurt komt.

2. Kies de juiste televisie

Als je je televisie in de badkamer wil ophangen, is het van belang dat je voor de juiste televisie kiest. Niet iedere televisie is geschikt voor een vochtige ruimte. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een vocht- en dampbestendige tv. Ook als je denkt dat je tv niet in aanraking komt met water, kan je vocht en damp in een badkamer nooit vermijden.

televisie.jpg
Hoe plaats je een televisie in je badkamer?

3. Gebruik roestvrijstale schroeven

Hoogstwaarschijnlijk wil je je televisie ophangen aan de badkamermuur. Hiervoor heb je natuurlijk schroeven nodig. Zorg daarom dat je voor de juiste schroeven kiest. Je hebt roestvrijstale schroeven nodig, om te voorkomen dat je geen roestvlekken krijgt op de muren of op het plafond. Zo blijft je badkamer in optimale staat, ook als je de televisie ooit zou verwijderen.

4. Zorg voor een aardlekschakelaar

Misschien moet je nog een stopcontact aanleggen voor je tv. Of misschien heb je al een stopcontact waar je je televisie op wil aansluiten. Voor de veiligheid is het belangrijk dat je zorgt dat het desbetreffende stopcontact is beveiligd met een aardlekschakelaar in de meterkast. Het is niet nodig om een geaard stopcontact te installeren voor je tv.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *