Spaargeld verbouwing
Uncategorized

Kun je een verbouwing financieren met een hypotheek?

Je hebt behoefte aan meer ruimte, of je wilt je huis naar jouw wensen aanpassen? Met een verbouwing kun je de kenmerken van je huis aanpassen en zorg je ervoor dat je huis nog beter op jou is afgestemd. Helaas is een verbouwing niet altijd mogelijk. Je hebt een vergunning nodig om te kunnen verbouwen en vooral financieel is een verbouwing niet voor iedereen weggelegd. Afhankelijk van het soort verbouwing kan dit namelijk behoorlijk in de kosten oplopen. Als je deze kosten kunt betalen is het mogelijk om de verbouwing te starten, maar wat doe je als je niet genoeg spaargeld hebt? Kun je een verbouwing financieren met een hypotheek? Je leest het hier.

Verbouwing financieren met hypotheek

Een verbouwing kan zeker gefinancierd worden met een hypotheek. Je kunt de hypotheek die je al hebt uitbreiden. Vanwege de hoge afsluitkosten is dit eigenlijk alleen gunstig en verstandig als je voor minimaal €25.000 gaat verbouwen. De aflossingsperiode van dertig jaar is natuurlijk ook niet iets om lichtjes mee om te gaan. Er is gelukkig wel een manier om van deze afsluitkosten af te komen, waardoor je weer een paar duizend euro kunt besparen. Wanneer je een hypotheek voor je woning afsluit kun je meer afsluiten dan het huis eigenlijk kost. Je betaalt dan alleen de kosten voor het afsluiten van de hypotheek van het huis en hoeft niet dubbel te betalen. Dan moet je echter wel vooraf weten dat je het huis wilt gaan verbouwen en hoeveel geld het gaat kosten.

Verbouwing financieren hypotheek
Je kunt een verbouwing financieren met een hypotheek, maar houd wel rekening met de bijkomende kosten!

Betalen uit eigen spaargeld

Een verbouwing uit eigen spaarpot betalen is natuurlijk ook mogelijk. U bespaart hier op de lange termijn alleen maar geld mee. Zeker wanneer de verbouwing meer dan €30.360 kost, want je betaalt namelijk belasting over spaargeld vanaf dit bedrag. In dat geval verliest u dus geld door dit op uw spaarrekening te laten staan.

Hoe bepaal ik de kosten voor een verbouwing?

De kosten voor de verbouwing bepalen doe je niet zelf, maar dat laat je aan de aannemers over. Vraag bij minstens drie verschillende aannemers een offerte op, zo krijg je een goed beeld van de kosten die je redelijkerwijs mag verwachten. Bepaal aan de hand van deze offertes welk budget je wilt hanteren en wees hier heel duidelijk over naar je aannemer toe. Houd ook altijd rekening met onverwachte kosten die een verbouwing uiteindelijk duurder uit laten vallen dan gepland. Zet vijf procent opzij en raak dit bedrag niet aan, tenzij het nodig is voor de verbouwing.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *