Muurstickers op babykamers in allerlei soorten
Inrichting

Muursticker babykamer

Wil je snel een groots effect in je babykamer? Met een muursticker tover je in een paar minuten een hele muur om. Schattige dieren, mooie bloemen, maan en sterren of lieve teksten, het kan allemaal. Het is een leuk karweitje om te doen als je in blijde verwachting bent, maar ook juist ideaal als je gekozen hebt voor een neutrale basis en zodra de kleine geboren is leuke meisjes- of jongensdetails toe wilt voegen aan de babykamer. Een muursticker kun je niet alleen op een muur gebruiken, maar op alle vlakke, gladde ondergronden. Deuren of kasten kunnen dus ook makkelijk in stijl omgetoverd worden voor je kleintje! Zo kun je het thema van de kamer overal door laten lopen.

Hoe breng je een muursticker aan?

Een muursticker aanbrengen is heel eenvoudig. De meeste muurstickers zijn gemaakt van vinyl en worden geleverd met transferpapier. Zorg dat de muur schoon, droog en stofvrij is. Als de muur net geschilderd is, wacht dan even een paar weken tot de verf goed droog is. Pak het vel van de muursticker en houd hem tegen de plek waar je hem wilt hebben. Zo zie je direct of het gaat passen. Leg de muursticker neer en plak het doorzichtige transferpapier op de muursticker. Strijk het goed glad, zodat alle delen van de sticker goed vast zitten aan het transferpapier. Haal nu voorzichtig het papier van de sticker los. Begin in een hoekje. Plak dan de muursticker op de muur. Heb je een grote muursticker gekozen? Doe het dan met zijn tweeën.

 

Een baby- of kinderkamer met muurstickers

Wrijf de sticker met een pinpas of een strijkplaatje goed vast tegen de muur. Heeft je sticker veel kleine details? Wrijf hier dan extra goed over. Als de sticker helemaal goed vastzit kun je het transferpapier voorzichtig weghalen. Gebruik tot slot een zachte doek om nog een keer over de sticker te wrijven en je bent klaar! Dit karweitje heeft in een paar minuten tijd jouw babykamer helemaal persoonlijk gemaakt!

Muursticker verwijderen

Het mooie van een muursticker in je babykamer gebruiken, is dat hij ook heel makkelijk te verwijderen is. Een neutrale rustige babykamer kun je dus heel makkelijk aanpassen met muurstickers als je kindje groter wordt. Om de sticker te verwijderen haal je eerst voorzichtig een klein hoekje los en daarna heel de sticker. Zit de sticker erg vast? Maak de lijmlaag dan warm met een föhn, zo laat het makkelijker los. Muurstickers laten bijna nooit lijmresten achter, maar als er toch restjes op de muur zitten kun je deze makkelijk met een vochtige doek verwijderen. Zo is de sticker verwijderd zonder een enkele beschadiging en kun je hem weer omtoveren met leuke peuter- of kleuterthema muurstickers.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *