hoge kamerplanten
Inrichting

Hoge kamerplanten in huis

Zoek jij naar de perfecte manier om in één klap kleur, leven en tegelijk rust toe te voegen aan jouw woning? Dan zijn hoge kamerplanten de uitkomst. De mooie diepe groene kleur van kamerplanten complimenteert vrijwel elke interieur stijl, of het nu Scandinavisch, modern, industrieel, klassiek of landelijk is; hoge kamerplanten komen prima tot hun recht in een grote pot die bij het interieur past. Niet alleen zorgen ze voor kleur, ze zijn ook erg goed voor de gezondheid. Planten hebben namelijk de eigenschap dat ze de lucht in huis zuiveren, sommigen zelfs nog meer dan anderen. Daarnaast verbetert de luchtvochtigheid door de aanwezigheid van een aantal planten. Laten we ook niet vergeten dat je gewoon vrolijk wordt van zo’n mooie plant in de hoek, wat natuurlijk enorm goed is voor de (geestelijke) gezondheid.

Hoge kamerplanten van deze tijd

De mooiste hoge kamerplanten die momenteel ook helemaal hip zijn in interieurland hebben wij op een rijtje gezet. Allen hebben een tropische sfeer, want wie wil er nou niet het gevoel van een tropisch klimaat in huis halen? Daarnaast staan de grote diepgroene bladeren van tropische planten heel stijlvol en minimalistisch in de inrichting. Ze zijn dus aanwezig, maar trekken niet alle aandacht naar zich toe. Ze zorgen enkel voor een perfecte finish. Een kerst op de taart, snap je?

Goudpalm
De Goudpalm ofwel Areca palm (Chrysalidocarpus lutescens) is een prachtige palmsoort die prima binnenshuis kan groeien. De plant bestaat uit lange rechtopstaande stokken die uitlopen in langwerpige bladeren die in een mooi patroon uit elkaar groeien. Hoe ouder de plant wordt, hoe hoger en voller hij wordt aan de bovenkant. Hij groeit uit tot een prachtige hoge kamerplant. Hij is zeer makkelijk te onderhouden en heeft enkel regelmatige bewatering nodig. De Goudpalm is een populaire keuze in onder andere kantoren.

Gatenplant
De Gatenplant ofwel Monstera is momenteel in bijna elk huishouden te vinden. Het is een tropische plant die prima binnen kan staan. Het is een uitzonderlijk sterke plant die in het wild gewend is aan zware overlevingsomstandigheden. Daarom is deze plant makkelijk te houden. Omdat hij van nature altijd in de schaduw van het dichte bladerdek van de bomen staat, kan hij goed tegen donkere hoeken waar geen zon komt. Hij kan goed tegen droogte, maar heeft wel voorkeur aan veel water. Het is ook aan te raden om de grote bladeren van deze hoge kamerplant af en toe nat te spuiten zodat ze mooi gaan glanzen. Het mooie grote blad van deze hoge kamerplant heeft op verschillende gaten, vandaar de naam Gatenplant. Dit geeft de plant een interessante uitstraling. Monstera bladeren worden door hun unieke uiterlijk vaak geïllustreerd in kunstwerken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *