Interieur design ideeën
Inrichting

Goede interieur design ideeën nodig?

Wil jij je eigen interieur ontwerpen, maar heb je weinig interieur design ideeën? Heb je altijd veel plannen in je hoofd zitten, maar merk je dat er in de praktijk maar zelden iets van terechtkomt? Geen zorgen, zo begon ik ook toen ik als 15-jarige mijn eigen kamer na een verhuizing mocht inrichten. Ik sliep altijd op een kleine kamer waar ik niets mee kon, dus toen ik een veel grotere kamer kreeg was ik er zeker van: dit wordt de kamer van mijn dromen. Maar toen puntje bij paaltje kwam kon ik weinig creatiefs bedenken en was zelfs het kiezen van de kleur voor de muren enorm lastig. Tegenwoordig help ik anderen met het inrichten van hun interieur en ben ik zelf degene met interieur design ideeën. Maar genoeg over mij, je bent hier om meer te lezen over mijn fantastische interieur design ideeën.

Interieur design ideeën: creëer overzicht in de chaos

Ik weet als geen ander hoe chaotisch je hoofd kan worden als je na gaat denken over het inrichten van je interieur. Je zoekt online naar voorbeelden en ziet van alles wat je mooi vindt. Maar je eigen interieur inrichten is toch andere koek. Probeer je denkstromen eens te structureren en creëer overzicht in de chaos die we onze fantasie noemen. Kies een of twee ontwerpen waar je fan van bent en ga daarmee aan de slag. Probeer niet te snel te veel te doen. Denk bijvoorbeeld eerst aan de vloer, wat voor soort vloer ga je leggen of laten leggen? Ik geef zomaar even drie voorzetjes:

  • Modern: gietvloer
  • Landelijk: visgraat parketvloer
  • Trendy: hoogglans tegels
Interieur ontwerp
Maak je eigen interieur ontwerp met deze ideëen.

Bouw je interieur beetje bij beetje op

Na het kiezen van de vloer doe je hetzelfde bij de muren. Hier bepaal je voor een groot deel de sfeer van de ruimte. Het verschil tussen donker geverfde en licht geverfde muren is enorm. Persoonlijk ben ik meer van een licht interieur, maar je staat helemaal vrij om je eigen keuze hierin te maken, uiteraard. Hetzelfde geldt voor de meubels die je in je woning plaatst. Hier zie ik de meeste interieur design ideeën falen, omdat er niet voldoende nagedacht is over hoe de meubels het effect van de muren en de vloer contrasteren en complementeren. Zoek naar de juiste samenstelling tussen verschillende materialen, kleuren en vormen.

Ontwerp je eigen interieur

Hoewel de vloer, muren, de meubels en het plafond voor een groot deel de uitstraling van een ruimte bepalen, is er nog genoeg winst te behalen door op de details te letten. Denk aan gordijnen, kussens op de bank, een plaid op tafel en de bloemen in de vaas op de kast. Maak het niet te eentonig, maar let er wel op dat het een geheel blijft. Bij ieder voorwerp dat je plaatst moet je jezelf afvragen of het iets toevoegt aan het interieur. Ik hoop dat je iets aan met interieur design ideeën hebt. Succes!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *