Slaapkamer ideëen
Inrichting

4 goede ideeën voor je slaapkamer

Het is weer tijd voor een nieuwe blog over de slaapkamer. De afgelopen tijd ben ik hier niet echt aan toegekomen, maar het is wel een belangrijk onderwerp dat zeker een prominent plekje op Hetwoongemak.nl verdient. Vandaag schrijf ik over goede ideeën voor je slaapkamer. Want uiteindelijk brengen we ongeveer een derde van onze dag in onze slaapkamers door. Heb je wel eens goed naar je slaapkamer gekeken en ben je eigenlijk wel tevreden over hoe je deze nu ingericht hebt? Als het antwoord op deze vraag, nee, is: lees dan vooral verder. Heb je jouw slaapkamer al naar wens ingericht? Ook dan kan je nog het een en ander opsteken van mijn ideeën voor de slaapkamer.

Indeling slaapkamer

Veel mensen kiezen voor een indeling nadat ze naar hun nieuwe huis verhuisd zijn om er vervolgens nooit meer naar om te kijken. Alles staat toch goed zo, wordt er dan gezegd. Misschien is dat wel zo, maar in veel gevallen zie ik echt nog wel kansen liggen voor de kamer om er meer uit te halen. Bekijk jouw indeling nog eens goed en bedenk je: wordt iedere vierkante meter nuttig gebruikt? Krijg ik zo de beste lichtinval en is alles overzichtelijk? Zo nu en dan een beetje met de indeling spelen is sowieso geen slecht idee. Het zorgt voor wat afwisseling, en zeg eens eerlijk: wie kan dat nou niet gebruiken?

Een nieuw kleurtje

Hetzelfde geldt overigens voor de kleuren van je muren en het plafond. Ja, er is weinig mis met een witte muur, maar kun je er nou echt niets anders mee doen? Bovendien worden de muren na een tijdje ook gewoon vies. Een nieuwe laag verf geeft je kamer weer een frisse uitstraling. Je hoeft hierbij niet van rood naar groen te gaan, maar een tintje lichter of tintje donkerder kan al een heel verschil maken.

Slaapkamer inrichten
Je eigen slaapkamer inrichten is een eeuwig project.

Ideeën voor je slaapkamer: heerlijk zacht

Steek na het kiezen van de kleurtjes ook eens wat tijd in het kiezen van nieuwe meubels of accessoires. Wij mensen heb vaak de neiging om dingen te bewaren omdat ze ‘nog niet kapot zijn’. Echter, een kussen dat je al tien jaar gebruikt kan niet dezelfde comfort bieden als een nieuw kussen. Voor je matras geldt hetzelfde en ook je dekbed kan wel eens vervangen worden. Het hoeft niet allemaal in één keer, maar negeer de staat van je spullen ook niet.

Houd het simpel

Om dit blog af te sluiten: houd het zo simpel mogelijk. Er zijn zoveel leuke en mooie spulletjes voor je slaapkamer te koop, maar wordt deze hier ook echter beter van? In je slaapkamer moet je kunnen rusten. Voorkom onnodige prikkels en geef jezelf de kans om goed te slapen. Slaaplekker!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *