planten aan plafond
Inrichting

Planten aan het plafond

Heb je geen plek voor planten? Ga de hoogte in! Planten aan het plafond zijn helemaal terug van weggeweest en je kunt kiezen uit de hipste manden en bakken.

Potten die ophangen in touwen, in metalen constructies, of in mooie doe-het-zelf creaties. Door de hoogte in te gaan creëer je meer diepte en spanning in je interieur.

Een levendig interieur

Planten in je interieur zijn sowieso echte sfeermakers. Of je nu kiest voor bloemen, of voor verschillende kleuren groen. Planten geven je interieur direct een make over.

Planten aan het plafond zijn hip en geven je ook in kleinere ruimtes de mogelijkheid om planten toe te passen. Let bij het kiezen van de hangplanten wel op de grootte en standplaats. Net als bij andere kamerplanten houdt de ene plant wel van direct zonlicht en staat een andere plant liever iets meer beschut.

hangplanten in kamer
Planten aan het plafond weer helemaal in

Ga zelf aan de slag

Wil je graag hangplanten in je kamer, maar kan je niks vinden wat helemaal bij jou past? Een constructie voor een hangplant maken kan ook makkelijk zelf en dan kan je het helemaal aanpassen naar jouw smaak.

Zo kun je in een paar houten planken ronde gaten zagen die precies passend zijn voor jouw bloempotten. Zorg ervoor dat je kiest voor bloempotten met een randje, zo zakken ze niet weg door de gaten en blijven ze goed hangen. Beits of schilder de planken in jouw favoriete kleur en verbind ze met stevig touw, stukken buis, of metalen kettingen. Kies de goede hoogte voor jouw plantenhanger en hang ze op!

Een levend schilderij

Heb je genoeg planten in potten en hangplanten in je kamer, maar wil je nog meer groen? Kies dan voor een levend schilderij!

Er zijn speciale wandsystemen waar je een groot gedeelte van de muur in een groen paradijs mee kunt omtoveren. Maar het kan ook kleiner. Een kleine wandpot met een vetplant, mini bloempotjes met magneten die aan de koelkast of andere ijzeren objecten blijven hangen, of een diepe fotolijst met een uitsparing voor een bloempot.

Voor elke plek is er een passende plant en pot!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *