Behang is er in alle vormen soorten en maten
Inrichting

Zelf behangen? Dat doe je zo!

Wanneer je het interieur een andere uitstraling wilt geven, is een ander soort behang een prima oplossing. De woonkamer, hal of slaapkamer krijgt met een nieuwe stijlvol behang een compleet frisse en nieuwe look. Dit behang kun je prima zelf aanbrengen. Maar wel zijn er enkele zaken die je in de gaten moet houden om het behang er goed en strak op te krijgen. Onze tips en trucs voor het zelf behangen van wanden gaan je helpen om jouw muren van een perfecte nieuwe behanglaag te voorzien!

Het oude behang verwijderen en de muur strak maken

Voor het goed verwijderen van het oude behang – indien van toepassing – heb je het volgende nodig: een stoomapparaat om het behang los te weken, een plamuurmes, een weekmiddel, een spons en emmer en een vuilniszak. Het water en weekmiddel kun je met spons aanbrengen na het stomen, als heet oude behang onvoldoende loskomt. Verwijder oude behang- en lijmresten met het plamuurmes tot je een glad oppervlakte overhoudt. Hierna kun je eventuele gaten en beschadigingen in de muur opvullen met een geschikt vulmiddel. Als de muurvulmiddel is opgedroogd kan de wand het beste met een voorstrijkmiddel behandeld worden voor een zo optimaal mogelijke hechting.

Laat je inspireren voor het mooiste behang

Koop voldoende behang en goede lijm

Reken goed uit hoeveel oppervlakte aan behang je nodig hebt. Niets is er vervelender dan erachter te komen, tijdens het behangen, dat de voorraad ontoereikend is. En meerdere behangrollen overhouden is zonde van het geld. Zorg er wel voor dat je iets extra behang overhoudt voor het geval je een kleine fout maakt en een stukje opnieuw moet behangen. Kies ook voor een goede en betrouwbare lijmsoort, want behangen wil je maar één keer doen. Namelijk: meteen goed.

Gebruik een touwtje met gewicht

Om het behang loodrecht op de muur te krijgen, snijd je deze af in de juiste stroken. Gebruik een meetlat om qua breedte gelijke stroken te krijgen. Om het behang loodrecht op de muur te krijgen, kun je een touwtje met gewicht gebruiken en die op plafonhoogte aan de muur vast te maken.

Strijk het behang mooi glad

Met een behangborstel krijg je de behangstroken mooi glad en strak op de muur. Veeg hierbij vanuit het middenstuk naar boven en onderen. En dus niet van links naar recht, want dat leidt tot bobbels en strepen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *