Tuinen

Help! Een wespennest in huis!

Vliegen er plotseling meerdere wespen in of rondom je woning en heb je geen idee waar ze vandaan komen? De kans is groot dat er momenteel een wespennest in jouw huis gebouwd wordt. Of misschien zit er wel een wespenkolonie in de tuin. Om er achter te komen waar het wespennest zich bevindt, volg je de vliegroute van de wespen. De kans is groot dat je bij het wespennest uitkomt. Maar pas op! De wespen kunnen namelijk agressief reageren als je te dicht op het nest komt of als ze zich bedreigd voelen. Ga daarom niet zelf aan de slag met een huis-tuin-en-keuken-middel. Vraag liever een professional die je kan helpen met wespennest verwijderen. Om je een handje op weg te helpen hebben we een lijstje gemaakt van allerlei mogelijke locaties van het wespennest.

Op zolder

Het is mogelijk dat een koningin een toegang heeft gevonden tot de zolder via een spouwmuur of door een opening in het dak. Op de zolder komen weinig mensen, dus het nest zal daar niet zo snel gestoord worden. Dat is dan ook de reden dat het kwaad vaak al is geschied als je het wespennest ontdekt. Het nest kan namelijk tot wel 7.000 wespen bevatten.

In een dakkapel

In de dakkapel kunnen ook wespen voorkomen. Het nest is dan waarschijnlijk net onder of aan de dakrand gebouwd. Als er een raam wordt opengezet, kunnen de wespen zo naar binnen. Dit is het moment dat ze jouw gezin lastig gaan vallen. Ze hebben het in eerste instantie gemunt op de lekkernijen in de keuken, maar als ze zich bedreigd voelen kunnen ze gemene steken uitdelen. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. 

In een spouwmuur

Een wespennest in een spouwmuur kan voor veel overlast zorgen. Tijdens de bouw van het nest kunnen de wespen isolatiemateriaal flink beschadigen. Het nest zelf kan de ventilatie verhinderen en zo kunnen er ook schimmels of zwammen ontstaan. Wespen kunnen via ventilatieopeningen in spouwmuren terecht komen en hier later ook weer uitvliegen om op zoek te gaan naar voedsel en jouw rust te verstoren.

In de slaapkamer

Het komt niet vaak voor, maar wespen kunnen ook nesten in de slaapkamer bouwen. Het gaat dan meestal om kamer die bijna nooit gebruikt of betreden worden. Net als op een zolder kunnen wespen daar dus ongemoeid aan een nest werken. Zit er geen nest, maar zitten er wel veel wespen in de kamer? Dan is het mogelijk dat het nest zich bijvoorbeeld net onder de dakrand bevindt, waardoor de wespen via een kier of open raam de kamer kunnen binnenvliegen.

In de tuin

Wespen kunnen er natuurlijk ook voor kiezen hun nest te bouwen in jouw tuin, onder de struik, hoog in een boom of bij het tuinhuisje. Wanneer je in de zomer buiten zit met een lekker hapje en drankje is de kans groot dat de wespen uit het nest ontwaken om te proberen mee te genieten van de lekkernijen. Ze verstoren dan de rust waardoor je binnen de kortste keren niet meer in de tuin kunt gaan zitten.

Wespennest verwijderen

Vermoed jij dat er een wespennest in of rond jouw woning gebouwd wordt? Wij raden je af zelf aan de slag te gaan. Een professionele bestrijder kan je met de juiste kennis en materialen binnen no-time van de wespen af helpen. Een kort telefoontje en de afspraak is gemaakt zodat de bestrijder jou kan helpen om wespennest te verwijderen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *