Een goede sfeer is belangrijk in je woonkamer
Inrichting

Sfeer in de woonkamer

Een mooi huis met de verwarming aan, geeft een behaaglijk gevoel. Het zegt echter niets over sfeergevoel. Sfeer in de woonkamer geeft veel meer comfortabele warmte en bovendien een thuisgevoel. Je komt in een sfeervolle woonkamer tot rust en het geeft je een positief gevoel. Toch valt het niet altijd mee om de juiste sfeertoon te creëren. Voordat je sfeer kunt creëren, neem eerst je woonkamer eens onder de loep.

Begin met opruimen en je woon inrichting te veranderen 
In een rommelig of vies huis is sfeer ver te zoeken. Begin met het opruimen en schoonmaken van je interieur. Laat alles lekker luchten en/of wassen en laat je huis fris ruiken. Tijdens het opruimen kun je kijken of er kleine achterstallig onderhoud is, tevens kun je nu alles toch op zijn kop staat, meteen je woon inrichting veranderen. Zet die bankstel eens aan de andere kant van de muur, zet dat bijzettafeltje eens in het licht en ga zo maar door.

Sfeer breng je makkelijk zelf in de woonkamer

De aankleding van je woonkamer
Is de aankleding van je huiskamer koel en oogt het leeg? Hoor je jezelf hol klinken? Tijd om je huis wat aan te kleden. Een vloerkleed(je) dempt geluiden, geeft een gezellige sfeer en zorgt voor warme voeten. Een paar schilderijen, een spiegel of wandlampen zorgen voor een sfeergevoel en met de aankleding van je wanden klinkt het een stuk minder hol. Zet wat groens in je huis, door de natuur naar binnen te halen. Grote of kleine planten geven zuurstof, maar ook gezelligheid.

Zachte accessoires en warme voeten
Leg een paar zachte kussens op de bank en op je salonstoelen, leg een mooi kleed over de leuning van je bank en zet op je salontafel en eethoek een schaaltje met mooie accessoires. Een kleine showgashaard met nep vuur kan de juiste sfeerwarmte geven.

Sfeerverlichting
Sfeer maak je met de juiste sfeerverlichting. Gedempt licht aan de wanden of een mooie vloerlamp die je kunt dimmen, geven je woonkamer een romantische of warme uitstraling. Maak een lichtplan waar je je (sfeer)verlichting wilt. Kaarsen op een mooie standaard, op de tafels of in open kasten maken het eindplaatje compleet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *