Verbouwingen huis
Inrichting

Verbouwingen huis: welke mogelijkheden heb ik?

Wanneer je niet tevreden bent over jouw huis kun je verschillende verbouwingen kiezen om je huis naar wens aan te passen. Verbouwingen hebben verschillende doelen, die bepalen hoe en wat je precies aan het huis laat doen. Zo kun je het huis verbouwen omdat je het niet mooi of mooi genoeg vindt. Een nieuwe gevel, een ander dak of nieuwe deurkozijnen, het ligt er maar net aan wat je aan wilt passen. Is er iets versleten en moeten er delen van de constructie vervangen worden? Ook dan is verbouwen een goede oplossing. Je huis verbouwen is uiteraard ook een optie als je iets functioneels wilt wijzigen. Een extra grote kamer door een muur te slopen of meer ruimte door een dakkapel te plaatsen zijn dan mogelijke verbouwingen voor je huis.

Interne verbouwingen huis

Je kunt verbouwingen van een huis onderverdelen in twee categorieën; de interne en externe verbouwingen. Intern is er meer aan te passen dan je misschien in eerste instantie zou denken. Hierboven las je al over het vervangen van deurkozijnen die je niet mooi vindt of die misschien versleten zijn. Zo zijn er uiteraard veel meer onderdelen van het interieur die aangepakt kunnen worden. Een muur slopen, om zo een grote ruimte te maken van twee kleinere kamers, of het plaatsen van een nieuwe keuken of badkamer, het is allemaal mogelijk. Je dient uiteraard wel rekening te houden met enkele bouwtechnische aspecten. Zo kan een dragende muur niet zomaar gesloopt worden. Bespreek uw specifieke mogelijkheden altijd met een bouwkundig ingenieur.

Huis verbouwen mogelijkheden
Je hebt veel mogelijkheden wanneer je je huis gaat verbouwen

Extern verbouwen

Externe verbouwingen zijn ook onder te verdelen in meerdere categorieën. Je kunt je huis uitbreiden middels een aanbouw. Kies voor een aanbouw in een andere stijl, of trek de bouwstijl van het originele pand door naar de aanbouw. Het is maar net afhankelijk van uw behoeften en (financiële) mogelijkheden. Een andere manier om uw huis uit te breiden is door een dakkapel te plaatsen. Dit is een relatief goedkope oplossing om toch meer leefruimte te creëren. Maar ook renoverende werkzaamheden zijn soms nodig. Is uw dak versleten of is uw voorgevel aangetast door het weer. Dan kunt u de dakpannen laten vervangen, of zelfs het hele dak vervangen als ook de onderliggende constructie niet in orde blijkt.

Vergunningen

Let er op dat u in veel gevallen verplicht bent om een vergunning aan te vragen voor de verbouwingen van uw huis. Welk soort vergunning u nodig heeft voor uw verbouwing is afhankelijk van het soort verbouwing en uw gemeente. In de meeste gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig die is afgestemd op uw specifieke verbouwing. Vraag bij uw gemeente naar de mogelijkheden en beperkingen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *