Meubels landelijke stijl
Inrichting

Hoe herken ik meubels landelijke stijl?

Je zult vast wel eens van meubels met een landelijke stijl gehoord hebben. Maar wat houdt dit precies in? In dit blog lees je alles over meubels landelijke stijl.

Dit is namelijk een van de meest veelzijdige woonstijlen. Meubels met een landelijke stijl hebben een aantal vaste kenmerken die ze herkenbaar maken. Zoals de naam al doet vermoeden passen meubels landelijke stijl goed in een landelijke omgeving. Woon je op het platteland of zoek je een levendige woonstijl om je stadse leven wat natuurlijker te maken. Dan zit je met meubels landelijke stijl goed.

Meubels landelijke stijl

De landelijke stijl wordt gekenmerkt door hout. In een landelijke meubel zit hout eigenlijk altijd op een of andere manier verwerkt. In een landelijke kast of tafel is het uiteraard heel simpel, het hele meubel is dan van hout. Bij banken of stoelen wordt voor een fijner balans gekozen. De poten zijn dan bijvoorbeeld van hout. Meubels landelijke stijl vallen op door de kleurrijke samenstellingen en duidelijke patronen, zoals strepen. Bij een meubels landelijke stijl wordt er overigens veel nadruk op details gelegd. Dit zorgt voor sierlijke vormen die een romantische sfeer aan je interieur geven.

Landelijke stijl
Gezelligheid staat centraal in de landelijke stijl.

Combineren in je interieur

De landelijke stijl heeft dan wel bepaalde kenmerken die de stijl doen verschillen van andere stijlen. Toch bestaat er niet zoiets als dé landelijke stijl. Iedereen heeft een andere opvatting van deze stijl en kan dus zelf bepalen hoe zijn of haar landelijke stijl eruit komt te zien. Als we een terugkerend begrip kunnen noemen dat we associëren met de landelijke stijl is dat wel gezelligheid. Wil je meubels landelijke stijl combineren met de rest van je interieur? Zorg er dan voor dat het gevoel van gezelligheid sterk terugkeert in je interieur.

Waar kan ik ze vinden?

Meubels landelijke stijl zijn in iedere woonboulevard bij meerdere winkels te vinden. Meubelzaken hebben altijd enkele of zelfs meerdere gedeeltes van hun winkelvloer vol staan met meubels landelijke stijl. Online heb je ook meer dan genoeg keuze. Naast de bekende grote meubelzaken vind je daar ook kleinere, specialistische webwinkels. Deze zijn vaak wel wat duurder, maar hebben een unieker aanbod dat wordt gekenmerkt door een zeer hoge kwaliteit.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *