Prijs verbouwing
Inrichting

Wat is de prijs van een verbouwing

Je wilt graag je huis gaan verbouwen, omdat je ruimte tekort komt, je huis wat verouderd is of omdat je graag een andere uitstraling van het huis wilt. Als je je huis gaat verbouwen komen hier altijd kosten bij kijken. Hoe hoog deze kosten zijn is afhankelijk van het soort verbouwing dat je laat doen. In dit blog bekijken we de verschillende soorten verbouwingen en de prijs die aan verbouwing is verbonden. Lees verder.

Prijs verbouwing

Iedere verbouwing is anders en de prijs van je verbouwing is dus ook altijd anders. Verbouwen kan vanaf enkele honderden euro’s, maar een flinke verbouwing kan ook enkele honderden duizenden euro’s kosten. Dit heeft te maken met de grootte van het project en de materialen, kennis en vaardigheden die nodig zijn om de verbouwing te voltooien. Omdat iedere verbouwing anders is, wordt het onmogelijk om overal een vaste prijs aan te verbinden. Daarom zie je vaak een vanaf prijs bij verbouwingen. Dat wil dan zeggen: als je de meest kale versie van de verbouwing wilt, dan ben je dat bedrag kwijt. Maar in de praktijk zul je altijd boven die prijs komen, omdat je bepaalde wensen hebt die afwijken van het standaardmodel.

Kosten verbouwing
Het kan erg lastig zijn om inzicht te krijgen in de kosten van de verbouwing.

Wat zijn de kosten van een verbouwing

De prijs van een verbouwing zal dus altijd hoger uitvallen dan de prijs die op de website van een willekeurig bouwbedrijf staat. Hebben ze een prijsindicatie op de website staan met een gemiddelde prijs, een minimale en maximale prijs of een concrete lijst met vaste prijzen, dan kun je een goed beeld vormen van de prijs van de verbouwing. De meeste aannemers en bouwbedrijven zijn hier echter niet zo duidelijk in, en dat levert veel verrassingen op.

Vraag een offerte aan

Door geen duidelijke prijs op de website te vermelden lokt een bedrijf je als het ware uit om een offerte aan te vragen. Een offerte is namelijk de enige manier om meer te weten te komen over de prijs van je verbouwing. Gebruik een alternatief e-mailadres als je van plan bent om meerdere bedrijven aan te schrijven. Zo kun je onbezorgd tientallen offertes aanvragen. Doe je dit met je eigen gegevens, dan kun je een bomvolle mailbox verwachten. Heb je al positieve ervaringen met een bouwbedrijf of heb je goede verhalen over dit bedrijf gehoord? Dan kun je ook met een gerust hart een offerte aanvragen om meer te weten te komen over de prijs van de verbouwing.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *