Uncategorized

De klok als onderdeel van het interieur

Het inrichten van een nieuw huis of een kamer is voor veel mensen een leuke taak om te doen. Er komt nogal wat kijken bij de inrichting van het interieur. Veel mensen richten zich vooral op de grote onderdelen en zaken die het meest in het oog springen, zoals het behang of de muur, de gordijnen en het meubilair. De verfijning zit hem vaak echter in de details en er zijn tal van attributen die hier een bijdrage aan kunnen leveren. Een van de attributen is de klok. De klok is van origine niet direct en alleen ontworpen als interieur attribuut, maar is door de jaren heen in deze rol gegroeid. Tegenwoordig kom je klokken tegen in alle soorten en maten en kun je een variant kiezen die perfect past bij de rest van het interieur en die de sfeer in de ruimte positief beïnvloed.

Tip: Zwarte Klok Kopen | Grote Wandklok Zwart Collectie

De klok is ondanks de hevige concurrentie nog steeds ongekend populair

De klok staat allang niet meer alleen wanneer het gaat om de tijdwaarneming. Vroeger waren er veel minder alternatieven aanwezig, maar tegenwoordig kunnen we de tijd overal zien. Op onze horloges, de laptop of tablet en op onze smartphones. Ondanks al deze alternatieven is de klok nog steeds in bijna elk huis en ook in publieke ruimte te vinden. Steeds meer verkoop vindt plaats online in diverse webshops en de klant heeft dan ook steeds meer te kiezen. Door de toegenomen concurrentie worden er steeds meer uiteenlopende designs geproduceerd en worden er ook steeds meer nieuwere materialen gebruikt in klokken. Zo vind je bijvoorbeeld klokken met diverse metaalsoorten, klokken van hout of klokken van glas.

klok in de woonkamer
Uitgelicht: Retro Klok | Grote Retro Wandklokken Collectie

De functie van de klok hangt sterk af van de ruimte waarin deze hangt

De klok mag qua functie dan ook wel als interieurobject gebruikt worden, het concept van tijdswaarneming blijft natuurlijk de basis van dit product. Of het design of juist de zichtbaarheid van de tijd het meest belangrijk is, hangt ook af van de ruimte waarin de klok hangt. Een klok in een bedrijfskantine is bijvoorbeeld belangrijk om zeer goed leesbaar te zijn, zodat iedereen weet wanneer het weer tijd is om aan de slag te gaan. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld op stations waarbij de klok gebruikt wordt om in de gaten te houden wanneer de volgende bus, trein of metro aankomt. In de woonkamer, is echter het design vaak eens stuk belangrijker en de duidelijkheid van de wijzerplaat minder. Ook in de keuken kan de klok zeer goed van pas komen en ook dienen als kooktimer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *