Sfeer in woonkamer brengen
Uncategorized

Sfeer in je woonkamer brengen

Het is niet voor iedereen weggelegd om een gezellige sfeer in je woonkamer aan te brengen. In dit blogartikel probeer ik je wat handvatten aan te reiken, om toch je eigen persoonlijke sfeer te kunnen geven aan je woonkamer.

Van wens naar uitvoering

Als je nadenkt over je smaak weet je best wat je wel en niet mooi vindt in een huis. Maar hoe kan je van jouw smaak nu een sfeervol interieur creëren? Een eerste stap is inspiratie opdoen. Welke stijl past bij je? Meer industrieel, of neig je toch naar een landelijke sfeer in je woonkamer? Op internet, en in magazines, is volop inspiratie te vinden om je eigen persoonlijke sfeer te maken in je woonkamer. Kleur is hierbij erg belangrijk. Om sfeer te creëren zonder een allegaartje te maken van je woonkamer, is het het beste om maximaal 3 hoofdkleuren uit te zoeken. Vanuit daar kan je dan weer gericht verder zoeken naar meubels en accessoires. Voor het maken van sfeer in je woonkamer zijn de accessoires belangrijker dan de grote meubelstukken.

Accessoires in de woonkamer
Accessoires geven je woonkamer al meer sfeer

Accessoires als sfeermakers

Een huis met alleen enkele meubelstukken en kale muren is sfeerloos. Om sfeer te maken voor je muren, kan je ervoor kiezen om een muur in een (andere) kleur te verven. Een muur een behangetje geven is ook hip en sfeervol en tevens helemaal van deze tijd. Let ook hierbij op, dat je maximaal 3 verschillende kleuren terug laat komen in je interieur. Sierkussens met verschillende prints in bijpassende kleuren is ook een must have. Licht is ook een belangrijke bron van sfeer in een woonkamer. Wat schemerlampjes met dimbaar licht zorgen voor gezelligheid in een woonkamer, net als wat kaarsjes. Onderschat verder niet hoe krachtig persoonlijke foto’s zijn voor de sfeer. Het is leuk om ergens fotoplanken op te hangen, en in verschillende formaten fotolijstjes erop tentoon te stellen. Ook kan je verschillende lijsten zo aan de muur hangen. Op internet kan je precies de maten van fotolijstjes vinden en de manier hoe je ze moet ophangen zodat het er als een leuk en symmetrisch geheel uitziet, zonder dat je zelf heel veel meetwerk hoeft te doen.

Good to go!

Hopelijk kan je met deze tips in je achterhoofd gericht op pad gaan en je woonkamer sfeervol maken. Onthoud hierbij je 3 favoriete kleuren, je stijl, en je persoonlijke voorkeuren. Veel plezier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *