Waar je op moet letten bij online meubels shoppen
Wonen

Waar je op moet letten bij online meubels shoppen

Hoewel het natuurlijk leuk is om urenlang langs meubelzaken te struinen en de verschillende meubels met eigen ogen te bewonderen, kun je tegenwoordig ook online al je meubelaankopen doen. De meeste fysieke winkels hebben inmiddels ook een webshop opgericht waar je terecht kunt voor je favoriete meubelstukken. Er zijn echter wel een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten wanneer je online meubels shopt. Benieuwd naar welke dit zijn? Je leest er meer over in onderstaand artikel.

Verschil online en in de winkel

Voordat je zomaar een impulsaankoop doet bij een online meubelzaak, is het van belang dat je aandachtig de omschrijving van het product leest en bijvoorbeeld de afmetingen weet. Bij online meubel shoppen heb je niet de mogelijkheid om een product te voelen en te zien, wat wel mogelijk zou zijn in de winkel. Door het lezen van de omschrijving krijg je een beter beeld bij het meubelstuk. Houd er rekening bovendien mee dat kleuren op een beeldscherm er waarschijnlijk iets anders uitzien dan in het echt. Ben je niet zeker of de online kleur je ook in het echt bevalt? Dan raden we aan om toch even een bezoekje te brengen aan de showroom.

Waar je op moet letten bij online meubels shoppen

Shop alleen bij betrouwbare webshops

Iedereen kan tegenwoordig een website en webshop oprichten. Dit betekent niet dat deze veilig en betrouwbaar zijn. Integendeel. Kijk daarom altijd goed of een webshop veilig is. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld een tool te gebruiken die de betrouwbaarheid van websites checkt. Daarnaast kan je ook bij erkende keurmerken terecht om te zien of de door jou gevonden webshop bij één van deze merken is aangesloten. Zoek tevens naar recensies van eerdere klanten. Zijn deze slecht of nauwelijks te vinden? Dan is de kans groot dat de website niet betrouwbaar is.

Meet de ruimte en meubels op

Om er zeker van te zijn dat de nieuwe meubels ook daadwerkelijk zullen passen in je woning is het wel zo verstandig om de desbetreffende ruimte goed op te meten. Wie weet bestel je zo jouw ultieme droombank maar past deze niet in de ruimte of past het niet goed bij het interieur. Dat zou eeuwig zonde zijn! Vaak staat er op de website duidelijk beschreven wat de beschikbare maten en afmetingen zijn. Een paar keer extra opmeten voor de zekerheid kan daarom absoluut geen kwaad.

Meer handige tips?

Ben je op zoek naar nog meer handige woontips? Op Het Woongemak delen we met liefde onze tips en adviezen op het gebied van wonen en interieur. Bekijk ook eens onze blogs over slaapkamerinspiratie of zolderinspiratie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *